Antena 3 CNN Actualitate Este oficial. Din vară, acest lucru va fi interzis pe litoralul românesc

Este oficial. Din vară, acest lucru va fi interzis pe litoralul românesc

Este oficial. Din acest sezon estival plasticul va fi interzis pe litoralul românesc. Decizia a fost luată de consiliul local în urma unei iniţiative a unei organizaţii ecologiste din Constanţa. 

Este oficial. Din vară, acest lucru va fi interzis pe litoralul românesc
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
14 Feb 2020   •   08:45

Primăria promite ca la evenimentele organizate de ea, locul farfuriilor şi paharelor din plastic vor fi luate obiectele din materiale biodegradabile. 

Iniţiativa vine în contextul în care, în fiecare an, la finalul sezonului estival voluntarii adună tone de deşeuri din plastic aruncate de turişti pe plajă.

Zeci de mii de deşeuri sunt adunate de pe litoralul românesc, la finalul fiecărui sezon estival. De şapte ori mai mult decât la începutul verii. "Grija" românilor pentru mediu se vede şi acum. O echipă de voluntari a scos în aceste zile din nisip pungi, sticle, pahare şi farfurii din plastic. 

Sute de oameni au semnat o petiţia iniţiată de organizaţia ecologistă din Constanţa. Au cerut eliminarea obiectelor din plastic de unică folosinţă de la evenimentele publice organizate de Primărie. Iar consilierii au transformat ideea într-o hotărâre locală. 

Cu alte cuvinte, plasticul aruncat pe plajă şi în mare se întoarce în farfuriile noastre. Instituțiile internaționale de mediu estimează că, până în anul 2050, este posibil să avem în apele Oceanului planetar mai mult plastic decât pește. Doar Dunărea aduce zilnic în Marea Neagră peste 4 tone de deșeuri din plastic. 

×
Subiecte în articol: litoral
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close