Antena 3 CNN Actualitate Este pentru prima dată când un oraş din România primeşte acest titlu. Intră să vezi dacă a fost oraşul tău

Este pentru prima dată când un oraş din România primeşte acest titlu. Intră să vezi dacă a fost oraşul tău

Este pentru prima dată când un oraş din România primeşte acest titlu. Intră să vezi dacă a fost oraşul tău
de O.P.    |    26 Apr 2013   •   11:03

Tulcea a primit titlul "Oraşul Reciclării", în urma competiţiei organizate de compania Eco-Rom Ambalaje, demonstrând că deţine cel mai performant sistem de colectare selectivă dintre cele 19 municipii participante, au anunţat organizatorii.
  
Competiţia "Oraşul Reciclării" a fost organizată de compania de colectare selectivă şi reciclare Eco-Rom Ambalaje, în perioada 1 septembrie 2012 - 28 februarie 2013. La finalul celor şase luni de concurs, Tulcea a obţinut cel mai mare punctaj la evaluarea finală, au arătat organizatorii, într-un comunicat de presă.
  
Premiul a fost decernat de ministrul Mediului, Rovana Plumb, în cadrul galei care a avut loc joi seară.
  
Odată cu obţinerea titlului de "Oraşul Reciclării", Tulcea a câştigat şi marele premiu: amenajarea unei zone de picnic conform prevederilor din Legea Picnicului. Locul de picnic va fi realizat după proiectul,"Pallet Picnic Park", desemnat cel mai eco-creativ proiect în cadrul competiţiei Eco-Rom Ambalaje "Picnic Design 2012". Acest spaţiu inedit, realizat în totalitate din module de paleţi din lemn, va fi amenajat în Tulcea până la finalul anului 2013.
  
În competiţia colectării deşeurilor de ambalaje, fiecare oraş participant a fost performant la cel puţin unul dintre cele trei criterii de evaluare: calitatea serviciului de colectare separată, cantităţile de deşeuri de ambalaje colectate, implicarea în proiect şi comunicarea acestuia către populaţie.


  

×
Subiecte în articol: Tulcea reciclare rovana plumb
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close