Antena 3 Actualitate Etnicul maghiar care aleargă de la Aiud la Alba Iulia în cinstea Zilei Naţionale

Etnicul maghiar care aleargă de la Aiud la Alba Iulia în cinstea Zilei Naţionale

30 Noi 2017   •   08:15
Etnicul maghiar care aleargă de la Aiud la Alba Iulia în cinstea Zilei Naţionale
Sursa foto: foto: Facebook/ Levente Polgar

Ultramaratonistul Polgar Levente, care, aşa cum spune, poartă în el două etnii, română şi maghiară, va alerga pentru al treilea an consecutiv, de 1 Decembrie, pe traseul Aiud - Alba Iulia, până la, în mod simbolic, Sala Unirii, el lansând şi o invitaţie oricui doreşte să i se alăture în acest gest prin care îşi arată respectul faţă de Ziua Naţională a României.

Dacă în 2015 Levi, cum îi spun prietenii, a străbătut de unul singur, în circa trei ore, cei peste 30 de kilometri, iar anul trecut el a avut un coleg de alergare, un angajat al Penitenciarului Aiud, Mircea Mureşan, anul acesta sunt semnale că grupul va fi unul mult mai mare.

"Oricine este binevenit", a declarat Polgar Levente pentru AGERPRES. El a adăugat că ar avea promisiuni că i se vor alătura şi o parte din membrii grupului Invictus şi alergători de la CSM Bucureşti.

Levi a creat şi un eveniment pe pagina sa de pe o reţea de socializare, "Aleargă de 1 Decembrie de la Aiud la Alba Iulia", unde menţionează că startul se va da la ora 7,00, din parcarea Colegiului Bethlen Gabor. El mai spune că oricine doreşte să i se alăture poate să facă acest lucru de unde doreşte, ţinând cont de lungimea traseului, invitându-i pe cei în cauză să poarte asupra lor şi câte un steag tricolor. De altfel, ca în fiecare an, şi de această dată, Polgar Levente va alerga ţinând în mâna stângă drapelul României.

"Prin gestul meu, vreau să transmit un mesaj de pace, de unitate între etnii, de convieţuire în armonie. Nu ne interesează ura. Eu port în mine două etnii. Noi nu avem probleme aici (în Transilvania - n.r.), cum că unul e român, altul e ungur. Astea sunt poveşti, noi ne avem bine, trăim bine împreună", a declarat Levi.

  Victimă a unui accident de tren la vârsta de 6 ani, Levi, care lucrează în construcţii, îşi doreşte să alerge în cea mai dură competiţie din lume, 6633 Arctic Ultra. El a fost acceptat de organizatori, însă trebuie mai întâi să achite taxa de înscriere, în valoare de 3.200 de lire sterline, pentru a fi validat la această competiţie. Tânărul este singurul sportiv cu handicap acceptat în principiu de organizatori pentru a participa la competiţia de la Cercul Polar.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close