Antena 3 CNN Actualitate Eurolines, despre atacul din autocar: Nu au fost dispute între pasagerul polonez şi şoferi

Eurolines, despre atacul din autocar: Nu au fost dispute între pasagerul polonez şi şoferi

Eurolines, despre atacul din autocar: Nu au fost dispute între pasagerul polonez şi şoferi
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    09 Mar 2014   •   19:41

Compania Eurolines precizează, referitor la atacul cu cuţitul comis de un turist polonez asupra şoferilor dintr-unul din autocarele sale, că anterior producerii acestui incident în vehicul nu a existat niciun motiv de dispută între acest pasager şi echipaj.

Atacatorul s-a năpustit cu un cuţit asupra echipajului într-o curbă şi i-a rănit pe cei trei şoferi, spun reprezentanţii companiei într-un comunicat, informează Mediafax.

Deşi rănit, şoferul aflat la volan a reuşit să oprească în siguranţă autovehiculul. Profitând de acest moment, pasagerul polonez a forţat uşa autocarului şi a coborat. Ulterior, acesta s-a sinucis, prin înjunghiere, se mai spune în comunicat.

"Anterior incidentului, în autocar nu a existat niciun motiv de dispută între acest pasager şi echipaj. În autocar mai erau 19 pasageri care sunt în perfectă stare de sănătate (...) Şoferii autocarului se află sub atentă supraveghere medicală, fiind în afara oricărui pericol", spun reprezentanţii companiei.

Cetăţeanul polonez, aflat într-un autocar pe ruta Amsterdam - Bucureşti, i-a atacat cu un cuţit pe cei trei şoferi ai autovehiculului, duminică după-amiază, în judeţul Hunedoara.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei judeţene Hunedoara, comisarul Bogdan Niţu, a declarat că, la un moment dat, în localitatea Ohaba, cetăţeanul polonez în vârstă de 30 de ani i-a atacat cu un cuţit, fără un motiv aparent, pe cei trei şoferi, provocându-le răni. Ca urmare a atacului, şoferul aflat la volan a oprit autovehiculul.

Potrivit comisarului Bogdan Niţu, polonezul a coborât apoi din autocar şi a încercat să fugă, fiind urmărit de două persoane. Ulterior, el s-a înjunghiat în stern cu cuţitul cu care i-a rănit şi pe şoferi.

Echipele de prim-ajutor ajunse la faţa locului au acordat îngrijiri medicale celor trei şoferi şi au încercat să îl resusciteze pe cetăţeanul polonez, însă fără rezultat, în final fiind declarat decesul acestuia. Viaţa celor trei şoferi nu a fost pusă în pericol, a afirmat sursa citată.

Autocarul şi-a continuat drumul până la sediul Poliţiei judeţului Hunedoara, pentru audierea pasagerilor.

Unul dintre şoferii autocarului, Florea Purcaru, a declarat că turistul polonez a urcat în maşină în Germania, întrebând oamenii la ce oră va ajunge la Bucureşti, pentru că de acolo intenţiona să plece în Rusia.

Potrivit acestuia, un localnic care a auzit ţipetele oamenilor a încercat să îl imobilizeze pe cetăţeanul polonez, dar acesta se înjunghiase deja cu cuţitul.

Purcaru a afirmat, totodată, că unul dintre cei trei şoferi răniţi, coleg de-al lui, a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, însă se află în afara oricărui pericol.

×
Subiecte în articol: autocar
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close