Antena 3 CNN Actualitate Ea este Eva, fetița care a fugit din calea bombardamentelor: ”Sper ca războiul să se termine cât de curând!”

Ea este Eva, fetița care a fugit din calea bombardamentelor: ”Sper ca războiul să se termine cât de curând!”

Este exod la granițele României. Mii de oameni fug din calea războiului și caută adăpost la noi în țară.

Ea este Eva, fetița care a fugit din calea bombardamentelor: ”Sper ca războiul să se termine cât de curând!”
de Laura Dinu    |    25 Feb 2022   •   15:07

Sunt imagini sfâșietoare: mame cu copii în brațe, bătrâni, familii întregi - pe chipurile tuturor se citește durerea și disperarea. Au lăsat tot în urmă, fără să știe ce le aduce ziua de mâine.

Jurnaliștii Antena 3, Mirela Voicu şi Liviu Doichiţa se află la Siret, acolo unde sute de ucraineni așteaptă de ore bune să intre în România. Coloana de mașini se întinde pe kilometri întregi.

Singurul lucru bun în imaginea aceasta plină de durere este omenia. Românii îi primesc cu brațele deschise pe refugiați.

Mirela Voicu a stat de vorbă cu Nadia, o femeie din Ucraina care și-a înmormântat mama în urmă cu o zi. Imediat după a fost nevoită să își pună toată agoniseala de o viață într-o singură valiză, și-a luat fiica și nepotul și a fugit din calea bombardamentelor. 

Femeia, alături de copii, speră să ajungă în Italia, acolo unde ea a lucrat mai mulți ani în trecut. 

”Nu am crezut niciodată că va trebui să ne părăsim casele, prietenii, rudele, agoniseala noastră de o viață, în 10 minute să ne facem bagajele și să plecăm către nicăieri. 

Sperăm că ne vom întoarce într-o țară unde poate nu va mai fi război”, spune femeia cu lacrimi în ochi. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Eva, o fetiță mult prea mică să treacă printr-un asemenea dezastru spune că tot ce își dorește este ca războiul să se termine. 

”Sper ca războiul să se termine cât de curând! Am auzit că există lupte, că există război, doar din cărțile de istorie”, povestește fata.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close