Antena 3 CNN Actualitate Un executor judecătoresc din Gorj, condamnat pentru că a păstrat 1,5 milioane de euro pe care trebuia să îi returneze

Un executor judecătoresc din Gorj, condamnat pentru că a păstrat 1,5 milioane de euro pe care trebuia să îi returneze

Un executor judecătoresc din Gorj a fost condamnat la 6 ani şi 6 luni de închisoare pentru că, ales să recupereze o datorie de 1,5 milioane de euro pentru Complexul Energetic Oltenia, a păstrat banii pentru el.

Un executor judecătoresc din Gorj, condamnat pentru că a păstrat 1,5 milioane de euro pe care trebuia să îi returneze
Sursa foto: Pixabay.com/mhouge
de Silvia Preda    |    17 Noi 2021   •   17:36

Executorul Nicolae Gagiu a fost deja arestat şi dus în Penitenciarul Târgu Jiu. Judecătorii au reținut faptul că bărbatul ales să recupereze o datorie pentru Complexul Energetic Oltenia de 1,5 milioane de euro ar fi transferat sumele în conturile lui personale şi ar fi beneficiat de ele.

Executorul judecătoresc Nicolae Gagiu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în luna mai a acestui an într-un dosar de abuz în serviciu şi spălare de bani, fiind acuzat că a prejudiciat Complexul Energetic Oltenia cu aproximativ 1,5 milioane de euro.

În rechizitoriu se arată că prin deciziile instanţelor s-a dispus în mod definitiv întoarcerea la debitor a sumelor executate silit de către executorul judecătoresc, însă Nicolae Gagiu a transferat şi ulterior a retras din contul de consemnare, în interes personal, suma menţionată.

Executor judecătoresc din Gorj, condamnat pentru că a păstrat 1,5 milioane de euro pentru el

O parte din bani ar fi fost folosiţi de executor la cumpărarea unui imobil pe care ulterior l-ar fi donat unei rude. Decizia de condamnare la 6 ani şi 6 luni a magistraților Curții de Apel din Craiova este definitivă şi a fost pusă în executare.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close