Antena 3 CNN Actualitate "Fabrici" de diplome, luate la bani mărunţi. Şefi ai Poliţiei din Arad, audiaţi în acest scandal

"Fabrici" de diplome, luate la bani mărunţi. Şefi ai Poliţiei din Arad, audiaţi în acest scandal

"Fabrici" de diplome, luate la bani mărunţi. Şefi ai Poliţiei din Arad, audiaţi în acest scandal
de O.P.    |    07 Feb 2013   •   07:46
Scandalul diplomelor false din universităţile româneşti ia amploare. Mai mulţi poliţişti şi şefi al Poliţiei din Arad au fost audiaţi în acest dosar al diplomelor false.



Unele dintre aceste lucrări au fost descoperite la Universitatea de Vest şi Universitatea Vasile Goldiş din Arad. Dar anchetatorii au indicii că nu sunt singurele instituţii de învăţământ superior implicate aşa că au descins la toate cele opt filiale judetene ale Universităţii Vasile Goldiş. 

Reţeaua a fost descoperită după o sesizare venită de la autorităţile italiene. Mulţi cetăţeni italieni au obţinut diplome de licenţă în medicină în România, dar în Italia nu au reuşit să demonstreze că pot profesa.

Procurorii s-au oprit prima dată acasă cîţiva angajaţi ai Universitatii Vasile Goldiş cât şi la biroul unui executor judecatoresc, care predă la facultatea de drept, de unde au ridicat mai multe dosare. Ancheta coordonată de procurorii bucuresteni se bazează pe informaţii primite de la SRI.

Percheziţii au avut loc şi la filialele din Bistriţa Năsăud şi Petroşani ale Universităţii Vasile Goldiş.

Mascaţii, însoţiţi de procurori au mers şi la sediile din Baia Mare şi din Sălaj.

Reţeaua care se ocupa cu fraudarea examenelor de licenţă a fost descoperită după o sesizare venită de la autorităţile italiene după ce mai mulţi cetăţeni italieni au obţinut diplome de licenţă în medicină în România. Când s-au întors în ţara lor să profeseze nu au reuşit însă să convingă că au şi învăţat ceva la facultate.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close