Antena 3 CNN Actualitate Fabulos! Metoda prin care plătești 15 în loc de 50 de lei pentru un șezlong la Mamaia

Fabulos! Metoda prin care plătești 15 în loc de 50 de lei pentru un șezlong la Mamaia

Litoralul românesc este mai aglomerat ca niciodată din cauză că mulți români nu se mai încumetă să-și programeze vacanțe peste hotare. Problema este că turiștii s-au lovit și de prețuri mai piperate decât cele din alți ani în zonele cele mai frecventate de români.

Fabulos! Metoda prin care plătești 15 în loc de 50 de lei pentru un șezlong la Mamaia
Sursa foto: antena3
de Gabriel Dano    |    05 Iul 2020   •   19:19

La Mamaia, în aria Cazinoului, prețul la un șezlong sare de 50 de lei și este nevoie de rezervare prealabilă. În zonele limitrofe însă, precum cea dinspre Năvodari, sunt tarife care rivalizează cu litoralul bulgăresc și accesibile oricărui buzunar.

Mai exact, 15 lei șezlongul închiriat pe zi, indiferent de proximitatea de mare, o sumă mai mică decât cea din 2019, de exemplu, scrie Libertatea. În această zonă, distanțarea socială înseamnă jumătate de metru între “paturi”. Măcar până la ora prânzului te bucuri de o baie printre mai puține alge decât în zona de fițe.

În nordul stațiunii Mamaia și alte prețuri sunt ceva mai accesibile oricărui buzunar: 13 lei frappe, 10 lei un milkshake, între 8 lei și 12 lei paharul de limonadă, 5 lei o sticlă de apă sau o bere.

Cât costă un porumb fiert în stațiunea Mamaia

Vânzătorii ambulanți de pe litoral nu lipsesc nici anul acesta. Vând porumb fiert, gogoși, scoici și nămol la sticlă. Stau toată ziua în soare și se întrec în rime.

Majoritatea turiștilor cumpără porumb fiert când ajung la mare. Costă 5 lei în Eforie Nord și Costinești, dar și la Mamaia e același preț. Nu s-a scumpit deloc!„Alo, alo litoralul”, eu sunt Gică Mondialu'. Cu punguță te servesc , ca să nu mă opăresc”, improvizează un vânzător care își vinde rapid toată marfa.

Vânzătorii se plimbă zilnic printre șezlonguri cu găleți pline cu porumb fiert.

„Doar 5 lei, porumb la 5 lei”

Ca de obicei, polițiștii locali patrulează în stațiunile de pe litoralul românesc și îi caută pe acești vânzători. Chiar și dacă sunt amendați, vânzătorii revin pe plajă rapid. Administratorii plajelor se plâng că nu pot scăpa de ei.

La comercianţii autorizaţi, porumbul costă tot 5 lei. Dar tot cel de pe plajă se vinde mai bine.

×
Subiecte în articol: Mamaia
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close