Antena 3 CNN Actualitate Facultate pe banii părinţilor. Maşinile de fiţe au împânzit cartierul Regie

Facultate pe banii părinţilor. Maşinile de fiţe au împânzit cartierul Regie

Facultate pe banii părinţilor. Maşinile de fiţe au împânzit cartierul Regie
03 Oct 2008   •   23:00

Studentii de bani gata au început să îşi arate maşinile de fiţe pe străzile din jurul universităţilor. În acelaşi timp, cei cu resurse financiare mai mici îşi arată necazurile în primul protest studentesc al sezonului: pentru mărirea burselor.
Maşină strălucitoare şi dacă se poate sport, bani cât să nu-ţi refuzi multe şi griji cât mai puţine. Aceasta e viaţa de student pe care mulţi şi-o doresc însă puţini o au. Şi totuşi ei există. Îi remarci repede în Regie, capitala distracţiei pentru studenţii români, care se transformă seară de seară în locul de întâlnire al maşinilor de fitze. Aceleaşi maşini le găseşti şi in apropierea universităţilor. Apar pe la prânz şi-ţi sar în ochi mai ales datorită accesoriilor. Sursa bunăstării acestor studenţi sunt de cele mai multe ori părinţii.
Nu la fel de uşoară pare viaţa de student pentru cei care se bazează pe bursă. Adică 220 de lei. oricât de chivernist eşti ţin tot câteva zile. 100 dintre studenţii bursieri s-au dus la ministerul Educaţiei să protesteze şi au obţinut o mărire până la 253 de lei. Din aceşti bani vor trebui să îşi asigure chiria, adică cel puţin 100 de lei şi manuale adică aproximativ 80 de lei. cei 70 de lei care rămân îi sunt de ajuns să îşi cumpere 20 de conserve sau 15 mese la cantină. de haine şi trasport n-are rost să mai vorbim.
Observator

×
Subiecte în articol: Regie
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close