Antena 3 CNN Actualitate Falcă e mândru de parcul de 8,7 milioane de lei: spune că a primit felicitări de la Bruxelles

Falcă e mândru de parcul de 8,7 milioane de lei: spune că a primit felicitări de la Bruxelles

de M.Z.    |    24 Sep 2013   •   08:37
Un parc din Arad poate fi comparat cu celebrele spaţii verzi din Londra sau Berlin, dar nu la aspect sau suprafaţă, ci la sumele cheltuite pentru reamenajarea lui. În total, 8,7 milioane de lei, adică aproape 2 milioane de euro, în condiţiile în care suprafaţa parcului abia depăşeşte jumătate de hectar. 

Primarul Gheorghe Falcă spune însă că a primit felicitări de la Bruxelles pentru realizarea acestui proiect şi că valoarea lucrărilor este atât de mare pentru că a fost reabilitată întrega zonă, nu numai parcul. 

Proiectul, derulat din fonduri europene, a fost demarat pe vremea când ministrul Dezvoltării era Elena Udrea. 
 
Investiţia, derulată în cea mai mare parte din bani europeni, se ridică la 8,7 milioane lei. Un coş de gunoi a costat 2.900 de lei, o pergolă peste 34.000 lei, iar o bancă nu mai puţin de 4.300 lei. Pentru achiziţia unei fântâni arteziene s-au cheltuit peste 3,2 milioane lei. 
 
Consilierii USL spun că sumele cheltuite pentru reamenajarea parcului sunt uriaşe, aşa că refuză acum să preia parcul în patrimoniul primăriei. 
 
Reprezentanţii municipalităţii consideră însă că toate achiziţiile au fost făcute în mod legal. 
 
În cazul în parcul nu ajunge în patrimoniul primăriei, administraţia locală nu va putea să cheltuiască nici un leu pentru întreţinerea şi paza lui. 

 

×
Subiecte în articol: gheorghe falca Bruxelles
Parteneri
Trucul folosit de şoferii români pentru asigurări RCA mai ieftine
x close