Antena 3 CNN Actualitate Fântânile din Giurgiu sunt infestate cu nitriţi şi nitraţi

Fântânile din Giurgiu sunt infestate cu nitriţi şi nitraţi

Fântânile din Giurgiu sunt infestate cu nitriţi şi nitraţi
04 Iul 2007   •   13:45

Fântânile din 31 de localităţi din judeţul Giurgiu conţin nitriţi şi nitraţi în concentraţii care depăşesc şi de trei ori limita maximă admisibilă, a declarat miercuri, prefectul judeţului Giurgiu, Noruţ Stănişteanu. Potrivit prefectului judeţului, în urma analizelor făcute de Autoritatea de Sănătate Publică Giurgiu, a reieşit faptul că sunt localităţi în care concentraţiile de nitriţi şi nitraţi depăşesc cu 20 de procente limita maximă admisă dar şi localităţi în care depăşirile sunt duble sau triple.

În această situaţie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu a transmis avertizări în toate localităţile în care se regăsesc astfel de situaţii, s-au luat măsuri de alertare a populaţiei, s-a dispus marcarea fântânilor afectate cu bulină roşie, iar pentru copiii de până la trei ani se va trece la asigurarea apei potabile de către primării.

Totodată, a fost solicitat Ministerului de Interne aprobarea fondurilor necesare pentru executarea a 12 foraje de mare adâncime pentru asigurarea alimentării cu apă în localităţile cele mai afectate. Izvoarele, Letca Nouă, Răsuceni, Stăneşti, Toporu, Valea Dragului, Vărăşti, Colibaşi, Grădiştea, Găujani, Iepureşti, Adunaţii Copăceni şi Băneasa se numără printre localităţile cele mai afectate de concentraţiile de nitriţi şi nitraţi.

În timp, consumarea apei cu nitriţi sau nitraţi poate provoca boli grave cum ar fi cancerul, iar pentru copiii cu vârste de până la trei ani se poate ajunge chiar la deces.

Rompres

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close