Antena 3 CNN Actualitate Fără să fie o prioritate naţională, SPORTUL scoate zeci de copii din ghearele SĂRĂCIEI

Fără să fie o prioritate naţională, SPORTUL scoate zeci de copii din ghearele SĂRĂCIEI

Fără să fie o prioritate naţională, SPORTUL scoate zeci de copii din ghearele SĂRĂCIEI
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Apr 2015   •   08:35

În România, sportul nu mai este o prioritate naţională, dar talentele continuă să apară. Şi, din păcate, sunt lăsate fără sprijin. Silviu, Ana şi Denisa sunt copii săraci, dar vicecampioni naţionali.

Puştii de 11 şi 12 ani din Oneşti, de acasă de la Nadia Comăneci, au descoperit luptele libere şi speră ca sportul să le ofere cât mai multe satisfacţii. Nu visează la averi.

Cu echipamente împrumutate, luptă pentru performanţă şi vor să ducă numele României mai departe.

Silviu are 12 ani şi 8 medalii la lupte libere. Visează să facă performanţă cu orice sacrificiu. La două săptămâni după ce i-a murit tatăl, Silviu a participat la un concurs. Avea 2 kilograme şi jumătate în plus pentru categoria lui, aşa că a alergat până când s-a încadrat.

Ana şi Denisa au 11 ani şi 6 medalii: aur, argint şi bronz. În timpul săptămânii, fetele stau la baza de la Oneşti, la 30 de kilometri de casă,  împreună cu alţi sportivi, unde se antrenează pentru performanţă.

Părinţii Denisei câştigă, într-o lună bună, cel mult o mie de lei. Aproape toţi banii merg pentru performanţa copilei.

Performanţă pentru care statul nu face nimic. Doar Cluburile Sportive şi Fundaţia Olimpică Română mai dau o mână de ajutor. Sunt copii care au potenţial, voinţă şi talent, dar sărăcia i-ar putea împiedica să-şi împlinească dorinţa, aceea de a ajunge mari campioni.

×
Subiecte în articol: sărăcie sport
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close