Antena 3 CNN Actualitate Farmacia - Una din cele mai profitabile afaceri pe timp de pandemie

Farmacia - Una din cele mai profitabile afaceri pe timp de pandemie

Dacă vrei să ai o afacere de succes în prezent, cel mai indicat ar fi să-ți deschizi o farmacie. Acest timp de afacere ocupă locul doi după alimente pe lista de idei de afaceri mici profitabile în perioada de criză.

Farmacia - Una din cele mai profitabile afaceri pe timp de pandemie
de Georgiana Adam    |    05 Noi 2020   •   11:35

Românii cumpără medicamente în fiecare an, dar mai ales acum când sunt stresați de pandemie. Există diverse medicamente care sunt la mare căutare, cum sunt, de exemplu, cele pentru gripă și răceală.

Din cauza crizei, numărul antreprenorilor care deschid afaceri mici a crescut, în lipsa oportunităților. Segmentul farmaciilor continuă să crească, în timp ce multe alte sectoare ale economiei merg în jos. Din păcate, unele companii pot ajunge la faliment. În cazul farmaciilor, dacă prețurile produselor nu sunt exagerat de mari, sunt șanse mari ca rezultatele să fie bune. În prezent, vânzările în sectorul farmaceutic au crescut și probabil, vor crește și în următorii ani.

Antreprenorii, care vor să-și deschidă propria farmacie, trebuie să țină cont de anumite strategii pentru a-și minimiza riscurile, la care sunt supuși cei care sunt la început de drum în acest domeniu, în situația actuală a pieței. Pentru a stabili investiția pot apela la sfaturile unor profesioniști specializați care au experiență în a estima valoarea afacerii și stabili randamentul unor investiții suplimentare, care pot fi necesare în viitorul apropiat.

Evident, la început vor fi nevoiți să investească  în mobilier și echipamente. Pentru a reduce din cheltuieli, fără să facă rabat la calitate, se pot orienta către oferta de rafturi de pe Bigg.ro, care prezintă echipamente pretabile pentru diverse magazine, depozite, companii etc.

Și închirierea unui spațiu este importantă, deci se vor investi bani și în deschiderea unității farmaceutice. Unii antreprenorii aleg să-și construiască propria clădire mai ales dacă dispun de un teren, pentru a nu plăti ani de zile chirie. Investițiile de acest fel pot genera anumite avantaje în timp. 

Când vine vorba despre afaceri, ca antreprenor trebuie să ai câteva cunoștințe esențiale despre management financiar, respectiv să stăpânești anumite concepte, să înțelegi contabilitatea. Desigur o idee grozavă este să angajezi un contabil cu experiență, însă și în acest caz este bine ca antreprenor să fii informat cu privire la impozite, plătirea taxelor la timp. Un contabil profesionist poate ajuta și în înțelegerea problemelor fiscale, el se poate ocupa și de alte probleme ce implică această afacere. O atenție suplimentară trebuie acordată documentelor privind procesul de acordare a licențelor, identificarea furnizorilor, formarea prețurilor, negocierea condițiilor de plată și multe altele.

Pentru a crește vânzările într-o farmacie este nevoie:

  • Să afli dacă farmacia poate avea profit sau nu
  • Să înțelegeți cum funcționează o astfel de afacere
  • Să analizezi dacă ofertele sau gama de produse din farmacie se potrivesc cu nevoile oamenilor
  • Să ai obiective concrete, profitabile, care să ducă la creșterea planului de afaceri
  • Să ai o echipă de oameni bine pregătiți și implicați în vânzări; dacă oamenii angajați nu sunt politicoși sau nu le place să vândă produse, este posibil ca vânzările să scadă, iar afacerea cu farmacia să eșueze
  • Să înțelegi că trebuie să creezi anumite condiții pentru a atrage clienții și pentru a mări profitul farmaciei.

Un antreprenor ar trebui să caute informații de piață în acest sector farmaceutic, pentru a identifica concurenții, pentru a calcula investiția inițială și a studia și rezultatele. Un plan foarte bine realizat va duce la identificarea viabilității afacerii. În concluzie, un prim pas ce trebuie făcut, de cel care vrea să înceapă o activitate eficientă, în siguranță, este stabilirea unui plan de afaceri.

Orice antreprenor care nu are banii necesari pentru asemenea afacere, nu ar trebui să riște să facă împrumuturi mari. El ar putea să continue să lucreze ca angajat, până în momentul în care va fi pregătit din punct de vedere financiar pentru a deschide propria farmacie.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close