Antena 3 CNN Actualitate Fiica unui primar din Mehedinți a fost prinsă în timp ce copia la BAC

Fiica unui primar din Mehedinți a fost prinsă în timp ce copia la BAC

Fiica primarului comunei Dubova din Județul Mehedinți a fost prinsă în timp ce copia la proba de matematică din cadrul Examenului de Bacalaureat.

Fiica unui primar din Mehedinți a fost prinsă în timp ce copia la BAC
Sursa foto: Getty Images
de Adriana Drăghici    |    Paul Ciurari    |    29 Iun 2021   •   19:19

Incidentul a fost înregistat la Liceul Teoretic "Traian Lalescu" din Orșova. Tânăra ar fi fost depistata având asupra sa subiectele rezolvate, pe o foaie xerox. Aceasta ar fi fost prinsă după ce a încercat să ajute o colegă aflată în banca din fața sa.

Mama fetei este director la Școala Gimnazială Eibenthal din comuna Dubova, unde tatăl fetei, Victor Doscocil este primar. În acest caz, nu a fost depusă nicio sesizare sau plângere la poliție.

Doar în județul Mehedinți, astăzi, au fost eliminați din examenul de Bacalaureat patru elevi dintre care doi de la Orșova, unul de la Baia de Aramă și unul la Vanju Mare.

Tânără din Suceava, prinsă în timp ce încerca să fraudeze proba la matematică la BAC

Tânăra de 26 de ani avea un dispozitiv format dintr-o cască wireless și o cameră video cu ajutorul cărora a transmis subiectele către o prietenă, care îi rezolva subiectele de la distanță. Greșeala acestea a fost că la un moment dat sunetul din cască s-a auzit în sala de examinare de la Liceul Teoretic ”Ion Luca” din Vatra Dornei.

Supraveghetorii au anunțat conducerea comisiei de examinare, care la finalul probei i-au chemat pe cei de la Biroul de Siguranță Școlară din cadrul IPJ Suceava, aceștia găsind asupra fetei dispozitivul audio-video, folosit pentru copiat. 

Tânăra de 26 de ani s-a ales acum cu un dosar penal, nu pentru că a copiat, ci pentru că a transmis subiectele înafara centrului de examinare, înainte ca acestea să fie date publicității. Așadar aceasta va fi cercetată penal sub aspectul comiterii infracțiunii prevăzute de art. 304 din Codul Penal, respectiv "divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice".

În plus, ea nu va putea participa la următoarele 2 sesiuni ale examenului de bacalaureat.

În Arad, un candidat a fost dat afară din examen, după ce a fost prins cu telefonul

Un elev din Arad care s-a prezentat, luni, la prima probă scrisă a Bacalaureatului, a fost eliminat din examen după ce i-a căzut telefonul în timpul testului, iar anterior a fost de mai multe ori la toaletă, ceea ce le-a creat suspiciuni supraveghetorilor.

×
Subiecte în articol: Bacalaureat 2021 Copiat
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close