Antena 3 CNN Actualitate O femeie din Târgu Neamţ a născut acasă, ajutată de soţ şi soacră

O femeie din Târgu Neamţ a născut acasă, ajutată de soţ şi soacră

După femeia de 42 de ani din Piatra Neamț, care a murit după ce a născut acasă, o altă tânără, de 34 de ani, este la terapie intensivă din aceeași cauză. Femeia din Târgu Neamţ, însărcinată cu al cincilea copil, a născut acasă, ajutată de soţ şi soacră.

O femeie din Târgu Neamţ a născut acasă, ajutată de soţ şi soacră
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mai 2023   •   07:14

Intervenția a fost făcută de soțul ei și de soacră, cu ustensile cumpărate de pe Internet. Familia a explicat gestul extrem spunând că nu are încredere în medicii din România.

În cele din urmă, atât mama cât și bebelușul au primit îngrijire la spital și sunt în stare bună.

Citeşte şi: Anchetă după ce o femeie din Piatra Neamţ a murit, după ce a născut acasă cu o moaşă găsită pe Facebook

Studiile realizate de Organizația Mondială a Sănătății arată o creștere a numărului nașterilor la domiciliu. Cele mai multe sunt în Țările de Jos, acolo unde există legislație și sunt asigurate toate condițiile pentru astfel de situații. 16,3% din totalul nașterilor de aici au loc acasă. Urmează Danemarca, cu 14,73% și Germania, cu 12,17 procente. România are o rată sub 2%.

Ultima evaluare arată că, în 2019, au fost 591 de astfel de cazuri, însă doar o parte dintre aceste femei au născut acasă pentru că așa au vrut. Pe de altă parte, țara noastră are cea mai ridicată rată a mortalității neonatale din Europa, de aproape 2 procente.

×
Subiecte în articol: Târgu Neamț cezariana IPJ Neamț
Parteneri
Primele imagini din interiorul halei cuprinse de incendiu, în București
x close