Antena 3 Actualitate Fenomenul ilegal care are o finalitate tragică. Ce cumpără copiii de la magazine, deşi legea interzice asta

Fenomenul ilegal care are o finalitate tragică. Ce cumpără copiii de la magazine, deşi legea interzice asta

de O.P.    |    14 Aug 2012   •   06:09
Fenomenul ilegal care are o finalitate tragică. Ce cumpără copiii de la magazine, deşi legea interzice asta

Există mulţi comercianţi care se ghidează după principiul că legea este făcută pentru a fi încălcată. Prin urmare vând tutun şi alcool minorilor fără nici cea mai mică problemă.

Cei mai fideli clienţi au sub 18 ani. Nimeni nu recunoaşte acest fenomen şi nimeni nu îi sancţionează pe vânzători, deşi legea prevede amenzi de până la 5000 lei.

Unul din copiii care a cumpărat un pachet de ţigări de la chioşc are numai 14 ani. Vânzătoarea pare mai deranjată de camera de filmat decât de faptul că vinde ţigări ilegal.

Deşi într-un colţ al magazinului este afişat avertismentul: "Nu vindem ţigări şi alcool minorilor", vânzătoarea îl ignoră.

"De la începutul anului până în prezent au fost efectuate 117 controale în unităţi care comercializează produse din tutun şi nu au fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru vânzarea produselor din tutun minorilor,  această încălcare a normelor nefiind constatată la momentul desfăşurării controalelor."

Conform unui studiu realizat de Centrul pentru Politici şi Servicii de Sănătate, 94,4% din populaţia României ştie că vânzarea produselor din tutun către minori e interzisă, dar nu o respectă.

Amenzile prevăzute pentru vânzarea de tutun şi alcool minorilori sunt cuprinse între 2.500 şi 5.000 de lei, însă comercianţii care încalcă legea sunt arareori prinşi în flagrant.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close