Antena 3 CNN Actualitate Fermierii români își continuă protestele: "Rămânem adunați în toate colțurile țării" | Transportator: "Am luat o pauză, până luni, să vedem dacă se țin de cuvânt"

Fermierii români își continuă protestele: "Rămânem adunați în toate colțurile țării" | Transportator: "Am luat o pauză, până luni, să vedem dacă se țin de cuvânt"

Fermierii au declarat că își vor continua protestele în toată țara. Transportatorii, în schimb, vor opri protestele până luni.

de Ioana Mircea    |    20 Ian 2024   •   20:38

În această seară, în direct, la Antena 3 CNN, un fermier și un transportator au vorbit despre situația protestelor din țara noastră.

Potrivit acestora, fermierii își vor continua protestele în toată țara, în timp ce transportatorii vor opri protestul până luni.

"Rămânem adunați în toate colțurile țării. Oamenii devin din ce în ce mai solidari cu noi și ni se alătură din ce în ce mai mulți.
Domnul Nicușor Dan, dacă ar fi fost să ne facă un bine ar fi ales una din cererile pe care noi le-am intentat sau o asociație a fermierilor. În schimb dânsul nu a ales acest lucru", a declarat Florin Nae, fermier.

Citește și: Noi proteste cu tractoare și camioane la Craiova. Transportatorii și fermierii cântă "Deșteaptă-te române"

Pe de altă parte, Cristian Stoica, transportator, a declarat că protestele transportatorilor se vor opri până luni, iar în cazul în care cererile nu le vor fi ascultate de către autorități, vor continua protestele.

"La protestul de la București nu vom participa. Nu dorim să politizăm acest protest. Momentan am luat o pauză până luni să vedem dacă se țin de cuvânt toate părțile implicate în sensul că va scădea RCA-ul. Domnul Grindeanu, după cum ne-a promis aseară, ne va invita marți la ora 13.00 la Ministerul Transporturilor pentru a putea vedea ce rezolvări sunt pentru Portul Constanța.

În afară de plafonarea prețului la RCA pentru șase luni, practic nu avem nimic concret. De aceea am zis să așteptăm până luni dimineață să vedem ce acte normative sau ordonanțe de urgență se vor aproba. Dacă nu vedem nici o schimbare, de luni ne vom continua protestele", a declarat Cristian Stoica.


 

×
Subiecte în articol: proteste fermieri tramsportator romani
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close