Antena 3 CNN Actualitate Filială ONU implicată în proiectul Roşia Montană?

Filială ONU implicată în proiectul Roşia Montană?

Filială ONU implicată în proiectul Roşia Montană?
01 Mar 2007   •   13:25

Filiala Programului ONU pentru Dezvoltare (UNDP) din Slovacia este suspectată de către organizaţiile Greenpeace şi Alburnus Maior de implicare în proiectul Roşia Montană, conform cotidianului Jurnalul. Reprezentantii ai celor două organizaţii au manifestat marţi la sediul filialei UNDP din Bratislava.

În timp ce unii protestează, un comunicat Greenpeace informează că responsabili ai companiei canadiene de minerit Gabriel Resources analizează, împreuna cu UNDP, "planuri de dezvoltare durabilă" pentru proiectul Roşia Montană, informeaza un comunicat Greenpeace. Roşia Montană este cel mai mare proiect de exploatare minieră din Europa şi a stârnit nemulţumiri din partea Academiei Române, a Guvernului de la Budapesta, a Parlamentului European, a organizaţiilor ecologiste şi a populaţiei din zonă.

Cele două organizaţii au cerut, într-o scrisoare deschisă, mai multe informaţii despre natura colaborării dintre Programul ONU pentru Dezvoltare şi Gabriel Resources, precum şi acces la rapoartele relevante ţinute până acum departe de ochii publicului.

Scrisoarea pune la îndoială obiectivitatea lui Philip Peck, care colaborează cu două comisii de experţi diferite şi duce o campanie de promovare a proiectului din Roşia Montană în ambele comisii. Potrivit Greenpeace, realizarea proiectului ar putea cauza pagube uriaşe.

Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close