Antena 3 CNN Actualitate Filmul răpirii milionarului din Mamaia pentru o datorie uriaşă de 3 milioane de euro

Filmul răpirii milionarului din Mamaia pentru o datorie uriaşă de 3 milioane de euro

Un milionar în criptomonede a fost răpit la comandă din cartierul de lux din Mamaia în care locuia. A fost ținut captiv pe bancheta din spate a unui autoturism și torturat mai bine de șase ore.

de Cătălina Buzoianu    |    19 Mai 2023   •   08:28

Potrivit procurorilor, cel care a pus în aplicare planul comandat din străinătate este un traficant de droguri din Constanţa. Acesta a apelat la trei nigerieni care l-au sechestrat şi înjunghiat pe milionar pentru a le da codurile la conturile cripto şi a recupera o datorie de trei milioane de euro.

Scenele desprinse din filmele de acţiune au avut loc anul trecut în luna mai. Atunci un londonez a pus la cale o lovitură de trei milioane de euro: răpirea dintr-un cartier exclusivist din Mamaia a lui Costin Miu, un personaj misterios care a făcut avere din tranzacții cu monede digitale.

Citeşte şi: El este bărbatul care a pus la cale răpirea milionarului în criptomonede din Mamaia

A apelat la trei cetăţeni nigerieni şi la traficantul de droguri Alexandru Ionuţ Dorobanţu. Initial, pe 4 mai, cei patru l-au abordat pe Costin Miu în trafic, în Mamaia. Pentru că acesta a refuzat să le dea banii pe care i-ar fi datorat cetăţeanului londonez au revenit pe 5 mai. L-au agresat în parcarea blocului în care locuia, l-au băgat cu forţa într-o maşină, i-au acoperit ochii cu o cagulă şi l-au legat la mâini, apoi l-au dus într-o clădire dezafectată din Năvodari. Odată ajunşi la Năvodari, pentru victimă a început coşmarul.

Timp de şase ore, răpitorii l-au bătut şi tăiat cu un cuţit pe tânăr pentru a-l forţa să le dezvăluie parolele de la conturile cu criptomonede.

Milionarul a scăpat de tortură mulțumită vecinilor, arată anchetatorii. Aceștia au sunat la 112 în momentul în care au văzut răpirea. Mașina de lux a lui Miu fusese abandonată în parcarea blocului și, târziu, Dorobanțu și-a amintit că trebuie mutată.

Și-a rugat un prieten, străin de operațiune, să facă asta și i-a dat și cheia. Numai că în momentul în care prietenul, cu identitate protejată în rechizitoriu, s-a dus la mașină, a căzut direct în brațele polițiștilor, care anchetau răpirea lui Miu. De acolo, l-a sunat disperat pe Dorobanțu, să îl salveze.

Victima a mers apoi la Poliţie şi a povestit totul, iar la scurt timp cel care a coordonat răpirea a fost prins. Principalul suspect - Alexandru Dorobanţu a fost arestat, judecat şi condamnat la 7 ani şi 7 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie, lipsire de libertate şi tulburarea liniştii si ordinii publice. Cetăţenii nigerieni au reuşit să fugă din ţară, iar până acum nu au fost găsiţi.

×
Subiecte în articol: Mamaia Constanța
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close