Antena 3 CNN Actualitate Firea: Guvernul a lăsat sănătatea românilor pe locul doi

Firea: Guvernul a lăsat sănătatea românilor pe locul doi

Liderul PSD la Bucureşti, Gabriela Firea a vorbit în exclusivitate la Sinteza Zilei despre felul în care actuala guvernare a gestionat criza sanitară.

Firea: Guvernul a lăsat sănătatea românilor pe locul doi
de Claudia Popovici    |    26 Noi 2020   •   23:12

Întrebată de Mihai Gâdea cum vede situaţia crizei sanitare pe care o gestionează primul-ministru Ludovic Orban, Gabriela Firea candidat din partea PSD la Senat în Capitală a răspuns: 

"Atât domnului Orban, cât şi domnului preşedinte şi celorlaţi membrii din Guvern şi conducerea ţării le vor răspunde românii pe 6 decembrie pentru că, doar cu asta sau ocupat polemică, campanie electorală, atacuri de multe ori suburbane, fără niciun argument".

Firea: "Planul de Sănătate a fost lăsat pe locul doi, pe locul trei și asta vedem și simțim în fiecare zi"

"Din primul moment în care au ajuns la guvernare singura preocupare a fost aceea de a organiza alegeri anticipate și pe urmă au fost permanent într-o logică electorală.

Şi, din păcate spun acest lucru pentru că nu este o fericire, trăim toții în România, planul de sănătate a fost lăsat pe locul doi, pe locul trei și asta vedem și simțim în fiecare zi", a mai spus Gabriela Firea la Sinteza Zilei de la Antena 3.

Ea dă apoi un exemplu în care actuala guvernare nu a respectat restricţiile impuse

"Chiar în această seară a avut loc un eveniment care vorbeşte despre disprețul puterile actuale față de români. Tuturor ni s-a impus ca în această perioadă să organizăm evenimente în interior cu maximum în 20 de persoane și în exteriorul cu 50 de persoane.

A văzut o țară întreagă cum se respectă această lege, această regulă, această măsură la nivel de putere, în România. Pentru că în sala în care s-au prezentat diferite informaţii pur teoretice, erau minimum 26, 27 de persoane din zona politică plus cameraman, fotograf, tehnicieni deci, în jur de 35 de persoane doar ceea ce sa putut vedea din fotografii într-un hotel din Capitala României într-un spațiu închis", a mai precizat Gabriela Firea la Antena 3.

Credincioşii din Constanţa, scoşi cu poliţia din biserică, după ce s-au îmbulzit la slujbă

"Dacă acest lucru s-ar fi întâmplat la televiziunea dumneavoastră sau organizat de oricare asociație sau ONG, sau de un cetăţean, un eveniment privat, cu siguranţă că ne-am fi trezit cu poliţia, cu jandarmeria cu IGS-ul la uşă şi am fi fost cu toţii amendaţi. Aşa cum s-a întâmplat la Constanţa, ieri, când în timpul unei slujbe poliţiştii au intrat în interiorul bisericii deşi se păstra distanţa adecvată doar ca să îi sperie pe enoriaşi şi să inducă panica şi frica în rândul populaţiei", a mai spus Firea.

Firea: "În acest moment este mai periculos să se continue guvernarea cu acest Guvern dovedit incompetent şi corupt" 

"Este foarte trist, nu o spun cu plăcere, nu sunt un om cinic, nu mă bucur de eşecul guvernării, pentru că eşecul acestei guvernări înseamnă de fapt eşecul României în timpul pandemiei.

În aceste zile în loc să se vorbească despre ce au nevoie spitalele, ce nevoi au medicii în continuare care sunt epuizati, de ce nu la făcut testare extinsă, de ce nu s-au izolat cazurile, de ce avem această răspândire comunitară, de ce nu se procedează ca în Europa și anume, orice spital să poată primi şi pacienţi Covid şi non-Covid, fireşte cu asigurarea circuitelor separate şi a tuturor dotărilor cu materiale sanitare şi de protecţie.

Se vorbeşte mai mult despre un vaccin, pe care fireşte toată lumea îl aşteaptă dar care nu este la o aruncătură de băţ. Se creează un sentiment iluzoriu că la începutul lui decembrie se vor primi primele doze.

În acest moment este mai periculos să se continue guvernarea cu acest Guvern dovedit incompetent şi corupt decât să îţi pui două măşti să stai la distanţă şi să mergi la vot pentru a schimba în bine situaţia României", a mai spus Gabriela Firea în cadrul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea PSD
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close