Antena 3 CNN Actualitate Firmele familiei Udrea-Cocoş produc milioane în ciuda sărăciei sistemului medical

Firmele familiei Udrea-Cocoş produc milioane în ciuda sărăciei sistemului medical

Firmele familiei Udrea-Cocoş produc milioane în ciuda sărăciei sistemului medical
Sursa foto: Foto: INTACT Images
04 Sep 2012   •   17:40

Afacerile merg înainte pentru cei care erau consideraţi clientela fostei puteri PDL. Un exemplu este cel al Elenei Udrea şi al soţului său, Dorin Cocoş care au făcut de când sunt în opoziţie aproximativ 20 de milioane de euro. Potrivit emisiunii Secvenţial realizată de Adrian Ursu, cei doi soţi au câteva firme care au încheiat contracte uriaşe cu spitale din România.

Trei dintre firmele familiei Udrea-Cocoş au înregistrat în 2012 o performaţă dorită de orice companie din lume. Au reuşit în plină criză un rulaj de 20 mil euro fără TVA, în urma unor contracte încheiate cu spitalele din România. Deşi sistemul medical este cunoscut pentru sărăcia în care se zbate, s-au găsit bani pentru a se plăti serviciile şi materialele oferite de respectivele companii. 

În emisiunea Secvenţial, realizată de Adrian Ursul s-a dat şi un exemplu concret. Spitalul CF 2 din Bucureşti a cumpărat de la una  din firmele familiei reactivi medicali. Era singura companie din ţară care importa substanţele respective, şi tot ei erau cei care au adus aparatura care folosea numai acel reactiv. Un cerc vicios pe sistem de monopol, în care spitalul a fost captiv şi a trebuit să scoată sume uriaşe din buget.

Autorităţile NU s-au sesizat de aceste contracte vicioase care datează de ani de zile.
 
Politicienii aflaţi la putere spun că familiei Udrea-Cosoş beneficiază de o reţea de oameni paravan, pe care guvernul Ponta nu i-a schimbat deocamdată. 


×
Subiecte în articol: Secvential cu Adrian Ursu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close