Antena 3 CNN Actualitate FLOAREA-DE-COLȚ. De ce nu e bine să rupi o FLOARE DE COLȚ

FLOAREA-DE-COLȚ. De ce nu e bine să rupi o FLOARE DE COLȚ

FLOAREA-DE-COLȚ. De ce nu e bine să rupi o FLOARE DE COLȚ
Sursa foto: Foto: Wikipedia.org
05 Mar 2018   •   08:33

FLOAREA-DE-COLȚ Trebuie să avem mare grijă! Floarea-de-colţ este o floare extrem de rară! Această specie e protejată prin lege şi ruperea ei este o faptă penală!

FLOAREA-DE-COLȚ Floarea-de-colţ este o inflorescenţă, înconjurată de un înveliş de frunze protectoare cu aspectul unor raze, care sunt confundate cu petalele. Spre deosebire de petale, care cad după înflorire, frunzele protectoare din jurul inflorescenţelor persistă până la fructificare, de aceea par nişte flori nemuritoare.

FLOAREA-DE-COLȚ  Ocrotită de lege încă din 1933, delicata floare de colţ, simbol al dragostei şi purităţii în tradiţia românească, are mai multe denumiri printre care şi Floarea Reginei. Dorinţa comuniştilor de a şterge din conştiinţe monarhia a mers până la interzicerea acestei denumiri.

FLOAREA-DE-COLȚ  Floarea de colţ, (leontopodium alpinum, după denumirea sa ştiinţifică) este cunoscută în Elveţia, Austria sau Germania, unde este un simbol naţional, ca Edelweiss, nume compus din „edel“, aristocratic, şi „weiss“, alb.

×
Subiecte în articol: simbol
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close