Antena 3 Actualitate Florin Cîțu, anunț de ultimă oră. Ce se întâmplă cu economia României

Florin Cîțu, anunț de ultimă oră. Ce se întâmplă cu economia României

de Gabriel Dano    |    31 Iul 2020   •   23:30
Florin Cîțu, anunț de ultimă oră. Ce se întâmplă cu economia României
Sursa foto: Hepta

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat, vineri, că se așteaptă ca România să nu aibă o recesiune tehnică, adică două trimestre negative consecutive. Potrivit acestuia, trimestrul doi va fi singurul din acest an cu contracție economică, în timp ce celelalte vor avea creștere economică pozitivă.

„Am văzut cifrele și pentru Europa sunt surprize negative. Pentru România și alte țări vor apărea în jur de 14 august. Trecem printr-o criză economică globală, estimările sunt revizuite în timp real. În ceea ce ne privește rămânem la opinia că estimările pentru România au fost mult prea pesimiste.

Ne așteptăm bineînțeles la o contracție pe trimestrul II pentru că economia a fost închisă în toată această perioadă și în același timp ne așteptăm ca România să nu aibă o recesiune tehnică, asta înseamnă că nu vom avea două trimestre negative concecutive în acest an. Trimestrul doi o să fie singurul din acest an cu contracție economică, celelalte vor avea creștere economică pozitivă”, a spus Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern.

Eurostat: Economia UE a scăzut cu 11,9% în trimestrul al doilea

„În trimestrul al doilea din 2020, marcat în continuare de măsurile de restricţionare anti-Covid-19 impuse de cele mai multe state membre europene, valoarea PIB-ului ajustată la acest interval a scăzut cu 12,1% în zona euro şi cu 11,9% la nivelul Uniunii Europene, comparativ cu primul trimestru din 2020", a anunţat Eurostat, potrivit estimărilor preliminare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close