Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîțu, clarificări despre al doilea dosar din SUA: ”Am încredere în justiția din Statele Unite”

Florin Cîțu, clarificări despre al doilea dosar din SUA: ”Am încredere în justiția din Statele Unite”

Premierul Florin Cîțu a făcut declarații după apariția în spațiul public a celui de-al doilea dosar pe numele său, din Statele Unite ale Americii.

Florin Cîțu, clarificări despre al doilea dosar din SUA: ”Am încredere în justiția din Statele Unite”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    16 Aug 2021   •   15:31

Florin Cîțu a oferit clarificări despre cel mai recent dosar apărut în spațiul public, în care este dat în judecată pentru o datorie neplătită de 6.698,73 de dolari de pe un card de credit deschis la Maryland National Bank.

”Este de fapt o decizie de respingere a unei sentințe civile despre care nu am fost informat niciodată. S-a întâmplat în 2009, eram foarte ușor de găsit în 2009. Acel dosar a fost respins de instanța din SUA, eu am încredere în justiția din SUA.”

De asemenea, Florin Cîțu a fost întrebat dacă a consumat vreodată droguri, însă a evitat să ofere un răspuns.

Au apărut date din al doilea dosar al lui Florin Cîțu în SUA, dat în judecată pentru o datorie neplătită

Potrivit documentelor din dosar în 21 iulie 2008 Florin Cîţu este dat în judecată pentru o datorie neplătită de 6.698,73 de dolari de pe un card de credit deschis la Maryland National Bank.

Șase luni de zile l-au căutat autoritățile americane inclusiv în sistemul de evidență a alegătorilor, dar fără succes. Au angajat inclusiv un investigator profesionist să îl găsească pe Florin Cîțu. Acesta era deja în România, directorul unei cunoscute bănci, motiv pentru care instanța închide dosarul la început de 2009.

Stelian Ion, despre dosarele lui Florin Cîțu din SUA: „Afectează toată echipa. Este o chestiune de încredere”

Stelian Ion, ministrul Justiției, a comentat scandalul în care se află Florin Cîţu cu dosarele din SUA. Acesta a apreciat că dezvăluirile din trecutul premierului afectează întreaga echipă guvernamentală şi a subliniat necesitatea clarificării tuturor informațiilor.

„Niciunul dintre noi, nici măcar premierul, nu este de neînlocuit. Dar nu suntem acolo. Îmi doresc foarte mult să ne sprijinim unii pe alţii, să avem puterea, răbdarea să ne şi ascultăm, să ascultăm acele argumente, să nu ne năpustim aşa, fără să ascultăm toate argumentele, pentru că e o chestiune foarte serioasă, care ţine de credibilitatea Guvernului, de credibilitatea României”, a spus duminică Stelian Ion la Digi24.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu dosar SUA
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close