Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîțu: INS a revizuit pozitiv dinamica PIB în trimestrul II 2020

Florin Cîțu: INS a revizuit pozitiv dinamica PIB în trimestrul II 2020

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a postat un mesaj pe o rețea socială potrivit căruia Institutul Național de Statistică a revizuit pozitiv dinamica PIB în trimestrul II 2020.

Florin Cîțu: INS a revizuit pozitiv dinamica PIB în trimestrul II 2020
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    09 Oct 2020   •   12:00

”INS a reviziuit POZITIV, cu 0.2 puncte procentuale, dinamica PIB în trimestrul II 2020.

Astăzi INS a anuntat că desi economia a fost în stare de urgență în aproape tot trimestrul II au existat contributii pozitive la creșterea economică din:

- construcții -0.3 puncte procentuale
- IT - 0,6 puncte procentuale
- Administrație publică și apărare; asigurări sociale din sistemul public; învățământ; sănătate și asistență socială - 0.3 puncte procentuale

Cele mai importante informații vin de la investiții și exporturi nete.

Investițiile au avut în perioada de criza o contribuție pozitivă de 0.5 puncte procentuale (a fost revizuită de la 0.4 puncte procentuale) inițial. Este evident că strategia de a canaliza cât mai multe resurse spre investiții, 30 de miliarde lei în 9 luni și cea mai mare sumă din ultimii 10 ani, a funcționat.

În ceea ce privește exporturile nete, contribuția negativă a fost redusă cu 0.4 puncte procentuale, ducând la un impact negativ mult mai mic pentru PIB.

Sunt date foarte bune care susțin scenariul de baza cu o revenire în V a economiei din trimestrul III 2020”, scrie Florin Cîțu pe o rețea socială. 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close