Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîțu renunță la mandatul de premier desemnat

Florin Cîțu renunță la mandatul de premier desemnat

Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat, a anunțat Administrația Prezidențială.

Florin Cîțu renunță la mandatul de premier desemnat
Sursa foto: Florin Cîţu/Facebook
12 Mar 2020   •   15:51

Președintele României, Klaus Iohannis, a luat act de această decizie și urmează să facă o declarație de presă în cursul acestei seri.

Florin Cîțu s-a retras cu puțin timp înainte de votul pentru învestirea Guvernului Cîțu, care avea să aibă loc la ora 16.

Decizia lui Cîțu vine la doar câteva ore după ce CCR a declarat neconstituțională ordonanța de urgență privind alegerile anticipate. Astfel, alegerile anticipate nu pot fi organizate mai repede de finalul lunii iulie.

Prevederi neconstitutionale ale OUG pe anticipate:

- organizarea simultană a alegerilor locale cu cele parlamentare
- votul în orice localitate din țară și nu în județul de domiciliu
- modificarea legislației electorale cu mai puțin de un an până la alegeri.

Bogdan Chirieac a spus la Antena 3, după decizia lui Cîțu de a-și depune mandatul, că dorința celor din PSD pare a fi de a distruge țara. "Situația în țara noastră este dramatică".

"Clasa politică din România dorește distrugerea țării. Orban se întorcea în șomaj. La ora 4 era clar că urma să treacă Guvernul, iar Cîțu se retrage. De ce? Pentru că era incapabil să conducă un guvern. Dar e capabil să conducă Ministerul Finanțelor? Probabil că nu. Situația în țara noastră este dramatică. Hotărârea CCR privind alegerile anticipate a dat peste cap totul. Cîțu a fost forțat, probabil, de domnul Orban să-și retragă candidatura", a spus Bogdan Chirieac la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close