x close

Florin Iordache despre decizia CCR: Avem o lege şi Înalta Curte trebuie să o respecte

07 Noi 2018   •   17:41
Florin Iordache despre decizia CCR: Avem o lege şi Înalta Curte trebuie să o respecte

Preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru modificarea legilor justiţiei, Florin Iordache, a declarat miercuri, după decizia CCR, că "există o lege şi Înalta Curte trebuie să o respecte".

"Eu v-am spus aşa, că până şi Înalta Curte trebuie să respecte legea. Dacă Parlamentul în această vară a stabilit un lucru, cum se compun completurile, nu poate pe lângă lege un colegiu de conducere, condus la un moment dat de doamna Stanciu, care eu cred că trebuia să se abţină sau să nu participe la dezbatere, am înţeles că a fost acolo şi a condus, e nepermis, adică în lege e precizat foarte clar că atunci când în completul acesta de 5 toţi 5 trebuie să fie traşi la sorţi. Dacă cumva şeful de secţie, vicepreşedintele sau preşedintele fac parte din complet, automat vor conduce completul. Dacă noi am dat o lege şi am spus că din 23 iulie acest an a intrat în vigoare şi trebuia să se constituie completurile prin tragere la sorţi la ÎCCJ, nu credeţi că şi Înalta Curte ar trebui să respecte o lege? Din câte ştiu eu, din 2014 ar fi trebuit, odată cu mica reformă, ar fi trebuit să intre în vigoare această prevedere cu tragerea la sorţi şi cu completurile de 5, pentru că altfel, aşa cum am stabilit noi la un moment dat în Codul de procedură penală, şi exista şi până acum, chiar există o cauză de revizuire a dosarelor de nelegalitatea compunerii completelor", a spus Iordache la Palatul Parlamentului.

Întrebat ce se va întâmpla cu dosarele pe rol şi cum vor fi afectate în urma deciziei CCR, Iordache a spus că aşteaptă motivarea Curţii, pentru că nu a văzut decât comunicatul.
 

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

iordache
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati