FMI pune condiţii pentru un nou acord cu România. Fondul solicită reforme în Educaţie şi Sănătate

de D.D.    |    14 Noi 2012   •   14:15
FMI pune condiţii pentru un nou acord cu România. Fondul solicită reforme în Educaţie şi Sănătate

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, din nou, la Palatul Cotroceni cu delegaţia comună a FMI, a Comisiei Europene şi Băncii Mondiale.

"Trebuie să pornim de la ideea că, imediat după alegeri, trebuie să continuăm reformele", a declarat Traian Băsescu la începutul întâlnirii. 

"Principala provocare este să mergem mai departe, de la stabilizarea macroeconomică la creştere economică şi crearea locurilor de muncă", a replicat şeful misiunii FMI în România. 

"Este momentul ca lucrurile să înceapă să se mişte. Trebuie găsite modalităţi de creştere economică" a mai spus Erik de Vrijer.

Reprezentanţii FMi au pus condiţii pentru semnarea unui nou acord cu România. Potrivit preşedintelui, FMI a recomandat creşterea productivităţii şi a solicitat reforme  în domeniul Sănătăţii şi cel al Educaţiei.


Delegaţia FMI este în România de mai bine de o săptămână, iar vizita se va încheia astăzi.

Echipa de experţi a venit la Bucureşti să discute despre evoluţia economică a ţării noastre, în condiţiile în care analiştii susţin că vom avea o creştere economică modestă în 2013.

Preşedintele a mai avut şi săptămâna trecută o întâlnire cu delegaţia organismelor internaţionale când s-a optat pentru încheierea unui nou acord cu FMI.


x close