Antena 3 CNN Actualitate FOCAR de RABIE într-o comună vasluiană. Zeci de localnici, în atenţia autorităţilor sanitare din cauza unei vaci bolnave

FOCAR de RABIE într-o comună vasluiană. Zeci de localnici, în atenţia autorităţilor sanitare din cauza unei vaci bolnave

FOCAR de RABIE într-o comună vasluiană. Zeci de localnici, în atenţia autorităţilor sanitare din cauza unei vaci bolnave
28 Sep 2012   •   12:40

Zeci de localnici din comuna vasluiană Ghergheşti au intrat în atenţia autorităţilor sanitar-veterinare, după ce în zonă a fost sacrificată o vacă bolnavă de rabie, informează Agerpres.
   
Potrivit declaraţiei conducerii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui, 42 de persoane care au consumat sau au manipulat carne de la animalul bolnav vor fi supuse tratamentului de specialitate.
   
Animalul a fost sacrificat într-o gospodărie la începutul săptămânii de un bărbat care a vândut, ulterior, carnea către mai multe familii din localitate, fără a şti că animalul avea rabie.
   
„Medicii veterinari au recuperat 167 de kilograme de carne de vită infectată, care a fost confiscată şi ulterior distrusă. Totodată, a fost anunţat medicul de familie din Ghergheşti, care va trimite la spital toate cele 42 de persoane, pentru tratamentul specific împotriva rabiei“, a declarat, vineri, directorul DSVSA Vaslui, Costel Niţă.
   
Potrivit specialiştilor, cel mai probabil vita ar fi contractat rabia de la animale sălbatice dintr-o pădure aflată în vecinătatea localităţii Ghergheşti.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close