Antena 3 CNN Actualitate Schitul românesc Prodromu: Informațiile depre existența unui focar uriaș de COVID-19 în mănăstirile de pe Muntele Athos sunt false

Schitul românesc Prodromu: Informațiile depre existența unui focar uriaș de COVID-19 în mănăstirile de pe Muntele Athos sunt false

După ce presa din România a scris că peste 1.000 de călugări de pe Muntele Athos s-ar fi infectat cu coronavirus, iar opt dintre ei ar murit deja din cauza COVID-19, reprezentanții schitului românesc Prodromu au transmis un comunicat prin intermediul căruia precizează că informațiile sunt neadevărate.

Schitul românesc Prodromu: Informațiile depre existența unui focar uriaș de COVID-19 în mănăstirile de pe Muntele Athos sunt false
Sursa foto: freeimages.com/Yiannis Papadimitriou
de Georgiana Adam    |    16 Sep 2021   •   21:58

"Am aflat cu îngrijorare că în presa din România circulă informații despre îmbolnăvirea în masă a călugarilor nevaccinați de pe Sfântul Munte, iar ca urmare pelerinii din țară și nu numai, ne contactează îngrijorați, iar unii își anulează pelerinajele către Sfântul Munte din acest motiv.

Ținem să-i liniștim și să le mulțumim pentru grija pe care ne-o poartă, însă această știre este una falsă, transmisă de posturile de televiziune anticreștine, dar și presa de larg consum. Știrea a fost preluată de pe un site vaccinist din Grecia, preluat de un altul de limbă engleză.

Toți monahii români cu care ne-am consultat, dar și cei de alte naționalități, au afirmat că NIMENI nu este bolnav de COVID-19, nimeni nu se află internat la terapie intensivă și nimeni nu a decedat. În același timp se vorbește despre un număr de 1.000 de monahi infectați, dar nici de departe acest lucru, pentru că asta ar însemna 50% dintre părinți, ceea ce este incredibil.

Vrem doar ca opinia publică să fie informată corect, iar presa și televiziunile să transmită mesajele nealterate, iar nu prin intermediul panicii și al fricii, afectând emoțional spectrul larg de auditori. Acest lucru nu este de la Dumnezeu.

În concluzie, acestea sunt manipulări grosolane care urmăresc dezbinarea și ura în poporul Lui Dumnezeu, nefiind bazate pe Adevăr care este Hristos, ci pe minciună și discriminare. Bunul Dumnezeu să ne ajute tuturor", a transmis Starețul Arhim. Atanasie Prodromitul.

 

×
Subiecte în articol: COVID-19
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close