Antena 3 CNN Actualitate Fost președinte al CCR: Suntem blestemați să mergem la vot, să votăm dintre cei care au folosit semnături false

Fost președinte al CCR: Suntem blestemați să mergem la vot, să votăm dintre cei care au folosit semnături false

Fost președinte al CCR: Suntem blestemați să mergem la vot, să votăm dintre cei care au folosit semnături false
26 Sep 2019   •   17:40

Un scenariu șocant a fost aruncat în spațiul public de fostul președinte CCR, Augustin Zegrean. Alegerile prezidențiale din noiembrie să fie amânate pentru că toate listele depuse de candidații la prezidențiale conțin semnături false.

Același Zegrean spune însă că amânarea alegerilor nu este prevăzută în lege, deci românii vor fi nevoiți să meargă la vot chiar dacă unii dintre candidați au folosit semnături false.

”O corectură față de ce ați spus inițial, nu ar putea fi amânate pentru că nu avem un text de lege care să prevadă asta. Suntem blestemați să votăm dintre cei care au avut semnături false. În 21 decembrie, e ultima zi de mandat a actualului președinte și mandatul nu poate fi prelungit decât în anumite situații excepționale. Nu trebuie să îl mai conteste nimeni, deja BEC a sesizat Parchetul. S-ar putea să iasă președinte unul din cei pentru care s-a sesizat Parchetul. Eu înțeleg din ce spunea președintele AEP au ales din semnături numai cele bune, 200.000 la fiecare. Nu e corect așa, nu așa trebuie să se procedeze. Nu există fals mai mare sau mai mic. Ori faci pentru toți, ori nu faci. Trebuie tratați toți la fel. Dar noi acceptăm să ne alegem președinții și dacă s-au falsificat semnăturile”, ”, a spus Augustin Zegrean, fost președinte al CCR. 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close