Fostă corporatistă, acum pălărier de lux. Cine e necunoscuta care le-a înnebunit pe doamnele din lumea bună

02 Sep 2012   •   14:49
Fostă corporatistă, acum pălărier de lux. Cine e necunoscuta care le-a înnebunit pe doamnele din lumea bună Foto: Jurnalul.ro
Ne întâmpină în atelierul ei, subţirică, fină, nefardată, îmbrăcată în tricou şi jeanşi. N-ai ghici că femeia aceasta atât de simplă lucrează cu mâna ei – ore, zile în şir - unele dintre cele mai preţioase şi mai scumpe pălării din România. Şi le permit numai doamnele din lumea bună şi nu oricare dintre ele: cele mai multe sunt femei puternice şi bogate care stau în umbră şi urăsc publicitatea. O astfel de pălărie costă între 100 şi 700 de euro. Dar cel mai mult se vând cele la 400 de euro.

Creatoarea lor se numeşte Gabriela Dumitran. În urmă cu trei, patru ani construia prima pălărie din viaţa ei; acum româncele sofisticate la ea trag când vine vorba să-şi ia pălării extravagante, spectaculoase şi fine, ca pe podiumurile de modă. Se miră toate cum poate Gabriela să creeze asemenea minunăţii, când n-a făcut niciodată o şcoală de design, nici de Artă. Ci a terminat Sociologie şi Asistenţă Socială, iar într-o vreme a fost corporatistă înflăcărată.

Citeste articolul complet pe jurnalul.ro

x close