Antena 3 Actualitate Fostul deputat Boldea rămâne la închisoare. Magistraţii au admis recursul DIICOT

Fostul deputat Boldea rămâne la închisoare. Magistraţii au admis recursul DIICOT

26 Apr 2013   •   23:30
Fostul deputat Boldea rămâne la închisoare. Magistraţii au admis recursul DIICOT
Sursa foto: Foto: Antena 3

Mihail Boldea rămâne în închisoare, după ce judecătorii instanţei supreme au admis, vineri seară, definitiv, recursul făcut de procurorii DIICOT împotriva unei decizii a Curţii de Apel Iaşi, care a stabilit că fostul deputat poate fi judecat în libertate cu interdicţia de a părăsi ţara.
   
Decizia de vineri a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) este definitivă astfel că fostul demnitar rămâne în continuare după gratii.
   
Decizia a fost luată cu majoritate de voturi, ceea ce înseamnă că doi din cei trei magistraţi din complet au decis menţinerea în arest a lui Boldea, în timp ce al treilea a respins recursul DIICOT.
   
Instanţa supremă a judecat vineri recursul făcut de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) împotriva deciziei Curţii de Apel Iaşi de judecare în libertate a fostului deputat Mihail Boldea, cu interdicţia de a părăsi ţara.
   
Procurorul DIICOT prezent la şedinţă le-a spus judecătorilor că, având în vedere modul în care Mihail Boldea a încercat să se sustragă urmăririi penale, precum şi tentativele de influenţare a procesului, există riscul ca, odată lăsat în libertate, să încerce influenţarea unor martori din proces.
   
Acesta a cerut instanţei menţinerea în arest a lui Boldea, pentru a nu fi perturbată desfăşurarea procesului penal.
   
Avocaţii lui Mihail Boldea au arătat că probele din dosar au fost conservate şi au fost deja analizate, în marea lor parte, de instanţa de la Iaşi. Aceştia au precizat că Boldea nu ar risca niciodată să fie rearestat, astfel că nu poate fi admisă justificarea că va încerca să influenţeze martorii din dosar.
   
Mihail Boldea le-a spus judecătorilor că nu-şi doreşte decât să ajungă acasă şi că nu va lua legătura cu absolut nimeni, martor sau inclupat, din dosarul în care este judecat pentru crimă organizată.
   
"Este ultima zi când se fac pomenile pentru morţi, vă rog daţi-mi dreptul să mă duc să fac pomană după tata", a spus Boldea în faţa instanţei.
   
În 19 aprilie, Curtea de Apel Iaşi a decis punerea în libertate a lui Mihail Boldea, judecat pentru fapte de crimă organizată, la peste un an de la arestarea sa. Judecătorul a dispus înlocuirea măsurii arestării lui Boldea cu cea a obligării de a nu părăsi ţara, decizia fiind contestată la instanţa supremă.
   
Curtea de Apel Iaşi a mai dispus eliberarea provizorie sub control judiciar a lui Tudorel Vrânceanu, judecat în acelaşi dosar.
   

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close