x close

Fostul deputat Ioan Oltean, pus din nou sub acuzare în dosarul ANRP

20 Iun 2019   •   14:09
 Fostul deputat Ioan Oltean, pus din nou sub acuzare în dosarul ANRP foto: Agerpres

UPDATE  Fostul deputat Ioan Oltean a fost pus sub acuzare pentru a doua oară în dosarul ANRP, pentru pretinse fapte de corupţie, acuzaţiile fiind aceleaşi ca în momentul în care a fost trimis în judecată prima dată. 

Joi, procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă infracţiunile pentru care l-au pus pentru a doua oară sub urmărire în dosarul ANRP. 

Oltean a declarat la ieşire că nu s-a schimbat nimic în privinţa acuzaţiilor. 

La trimiterea în judecată, DNA îl acuza pe Oltean de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. 

Cazul ANRP a fost restituit în 7 martie de către judecătorii ICCJ, definitiv, la DNA din cauza unor vicii semnalate de magistraţi. Cu toate acestea, la doi ani după restituire, Direcţia continuă cercetările şi reface dosarul

-----------------------------

Ioan Oltean, fost preşedinte al PNL Bistriţa Năsăud, a fost rechemat la DNA, după doi ani.

Când dosarul a fost trimis în judecată, o acuzație foarte importantă din document a dispărut după șase luni.

În noiembrie 2015, procurorii DNA scriau în comunicat că Ioan Oltean este acuzat de trafic de influență și complicitate la abuz în serviciu, pentru că ar fi luat 600.000 de euro anterior datei de 17 iunie 2010, potrivit comunicatului DNA de atunci.

Deputatul PNL Ioan Oltean a primit 600.000 de euro, într-o biserică, de la omul de afaceri Mihai Rotaru, pentru a interveni la Crinuţa Dumitrean să fie aprobată în comisia ANRP cererea omului de afaceri de acordare a unei despăgubiri de aproape 109 milioane de lei, pentru un teren în Piteşti, se arată în documentul din 2015.

„O să vedem ce se întâmplă astăzi (....) eu nu aștept ca fapta să se prescrie, eu stiu că sunt nevinovat, eu sper ca instanța să se pronunțe”, a declarat Ioan Oltean, la intrarea sediului DNA.

Citeşte mai multe despre:

dosar DNA Ioan Oltean
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati