Antena 3 CNN Actualitate Fostul deputat PDL Stelică Strugaru, condamnat pentru conflict de interese

Fostul deputat PDL Stelică Strugaru, condamnat pentru conflict de interese

Fostul deputat PDL Stelică Strugaru, condamnat pentru conflict de interese
Sursa foto: Foto: monitorulbt.ro
25 Noi 2014   •   14:43

Fostul deputat PDL Stelică Iacob Strugaru, ales pe listele din judeţul Botoşani, a fost condamnat de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru conflict de interese.

Potrivit sentinţei, Strugaru va trebui să respecte o serie de măsuri - să anunţe orice schimbare de domiciliu şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum si întoarcerea, să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii de natura a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă, orice încălcare sau nerespectare a acestor măsuri putând atrage executarea pedepsei în regim de detenţie.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Strugaru a fost trimis în judecată în septembrie 2013, după ce în perioada în care a fost parlamentar a solicitat încadrarea fiului său la propriul birou parlamentar, realizându-se în acest mod un folos material pentru fiul său în cuantum de 48.118 lei.

Ancheta a început în septembrie 2011, când Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut Parchetului General să verifice situaţia creată. Ulterior, fostul deputat a contestat în instanţă decizia ANI, dar acţiunea lui a fost repinsă ca neîntemeiată.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close