Antena 3 CNN Actualitate Fostul director de la Institutul Cantacuzino, Radu Iordăchel, urmărit penal

Fostul director de la Institutul Cantacuzino, Radu Iordăchel, urmărit penal

de M.Z.    |    23 Dec 2014   •   18:31

Fostul manager al Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel, este urmărit penal pentru abuz în serviciu, în dosarul vaccinurilor antigripale. Este vorba de cele 400.000 de doze de vaccin antigripal retrase de pe piaţă, pentru că acestea conţineau o concentraţie foarte mare de endotoxine şi puteau provoca reacţii adverse la administrare.

În aceste condiţii, unele programe naţionale de imunizare au fost blocate timp de mai multe luni, iar autorităţile au fost obligate să importe vaccin.

Radu Iordăchel a demisionat în octombrie de la conducerea Institutului Cantacuzino, după ce Guvernul a aprobat trecerea instituţiei din coordonarea Ministerului Sănătăţii la Ministerul Educaţiei.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, declara atunci că datoriile institutului la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală sunt în jur de 11 milioane de lei.

Institutul Cantacuzino, care se număra printre cei mai apreciaţi producători de imunologice din lume, şi-a început declinul în februarie 2010, după ce Agenţia Naţională a Medicamentului i-a retras autorizaţia de punere pe piaţă a produselor injectabile, inclusiv a vaccinurilor, întrucât îi expirase standardul de bune practici de fabricaţie. În aceste condiţii, unele programe naţionale de imunizare au fost blocate timp de mai multe luni, iar autorităţile au fost obligate să importe vaccin.

Citiţi şi Nereguli grave descoperite la Institutul Cantacuzino. Vezi raportul Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii


×
Subiecte în articol: abuz in serviciu
Parteneri
Horoscop rune 27 martie-2 aprilie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close