Antena 3 CNN Actualitate Fostul director de la Turceni, Ionel Manţog, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare

Fostul director de la Turceni, Ionel Manţog, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare

Fostul director de la Turceni, Ionel Manţog, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    09 Iul 2012   •   17:07

Fostul director al Complexului Energetic Turceni, Ionel Manţog, şi fostul director general al SNLO Ion Vulpe au fost condamnaţi, luni, la cinci ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în formă calificată.

Decizia dată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul "Strămutaţilor de lux" este definitivă, informează Agerpres.

Fost preşedinte al PDL Gorj şi fost secretar de stat în Ministerul Economiei, Ionel Manţog a fost trimis în judecată în urmă cu aproape şase ani, fiind cercetat pentru că a folosit informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, dar şi pentru alte fapte de corupţie, pentru abuz în serviciu, fals în înscrisuri şi fals în declaraţii.

Manţog a fost judecat în dosarul "Strămutaţilor de lux", fiind acuzat că s-a folosit de informaţii ce nu erau destinate publicităţii pentru a beneficia de o vilă în cartierul Primăverii din Târgu-Jiu.

Anul trecut, magistraţii Curţii de Apel alba Iulia au decis să îl condamne pe acesta la un an şi opt luni de închisoare, decizia fiind atacată la instanţa supremă, care a decis luni condamnarea la închisoare pe o perioadă de cinci ani.

Decizia este definitivă şi urmează ca Ionel Manţog să fie dus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.



×
Subiecte în articol: condamnare inchisoare
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close