Fostul prim-procuror Tomiţă Neagu, reţinut de DNA pentru mită, va fi cercetat în libertate

de A.M.P    |    19 Ian 2013   •   16:35
Fostul prim-procuror Tomiţă Neagu, reţinut de DNA pentru mită, va fi cercetat în libertate Foto:123rf.com

Fostul prim-procuror de la Parchetul Cornetu Tomiţă Neagu, reţinut de DNA pentru că a pretins un teren drept mită, în schimbul rezolvării favorabile a unor dosare pentru un primar, va fi cercetat în libertate, decizia aparţinând Curţii de Apel Bucureşti, informează Mediafax.
   
Curtea de Apel Bucureşti a respins propunerea făcută de procurorii DNA, de arestare a lui Tomiţă Neagu, dar a dispus interdicţia de a părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile.
   
Procurorii DNA au făcut recurs, care va fi judecat la instanţa supremă.
   
Fostul prim-procuror de la Parchetul Cornetu Tomiţă Neagu a fost reţinut de DNA pentru că a pretins un teren drept mită, în schimbul rezolvării favorabile a unor dosare pentru un primar, edil care i-a plătit magistratului şi soţiei acestuia un sejur în Las Vegas şi Beverly Hills (SUA).
   
Potrivit DNA, în perioada 2009-2010 Neagu Tomiţă Ionuţ, în calitate de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, cu complicitatea lui Zamfirachi Adrian Richartt şi Szasz Ovidiu, a pretins, acceptat şi primit de la un denunţător, cu titlu de mită, bani şi bunuri, pentru ca, în schimb, să fie soluţionate favorabil dosarele denunţătorului, dosare aflate în lucru la unitatea de parchet condusă de procuror. În aceste dosare, denunţătorul era fie cercetat în calitatea sa de primar, fie erau formate ca urmare a unor plângeri penale ale acestuia împotriva altor persoane.
   
Concret, în aprilie 2009, inculpatul Tomiţă Ionuţ Neagu a pretins şi primit, de la un denunţător, prin intermediul lui Zamfirachi Adrian Richartt şi Szasz Ovidiu, un teren situat în comuna Jilava din judeţul Ilfov, teren care a fost achitat cu suma de 170.000 euro de denunţător.
   
În schimb, la Parchetul condus de prim procurorul Neagu Tomiţă Ionuţ urma să fie soluţionat favorabil un dosar format în urma unei plângeri depuse de denunţător. Formalităţile de achiziţionare a terenului care a revenit soţilor Neagu s-au realizat cu sprijinul lui Szasz Ovidiu, în calitate de împuternicit al vânzătorului.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a încuviinţat percheziţia domiciliară, reţinerea şi arestarea preventivă a procurorului Tomiţă Ionuţ Neagu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
   
"În şedinţa din data de 17 ianuarie 2013, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat - în temeiul art. 42 alin. (2) din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicată, raportat la art. 95 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată - percheziţia domiciliară, reţinerea şi arestarea preventivă a învinuitului Neagu Tomiţă Ionuţ - procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti", se arată, vineri, într-un comunicat de presă al CSM.

Parteneri
x close