Antena 3 CNN Actualitate Fostul primar al Clujului, pus în libertate de ÎCCJ. Apostu nu a făcut declaraţii la părăsirea penitenciarului

Fostul primar al Clujului, pus în libertate de ÎCCJ. Apostu nu a făcut declaraţii la părăsirea penitenciarului

Fostul primar al Clujului, pus în libertate de ÎCCJ. Apostu nu a făcut declaraţii la părăsirea penitenciarului
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Sep 2012   •   21:50
UPDATE 21.50 -  Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, eliberat din arest preventiv vineri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a părăsit Penitenciarul Târgu Mureş în jurul orei 21,25.
   
Apostu a afirmat că nu are nimic de declarat şi a urcat într-un autoturism în care se afla familia sa.
   
Sorin Apostu a fost aşteptat la ieşirea din Penitenciar de două maşini, în care de aflau rude şi prieteni.


Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, va fi eliberat din Penitenciarul Târgu Mureş, a decis, vineri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care a admis cererea acestuia din dosarul în care a fost trimis în judecată pentru corupţie, informează Mediafax.

În urma deciziei ÎCCJ, Apostu va fi eliberat din arest, urmând să fie judecat în libertate.

În urmă cu o săptămână, Curtea de Apel Târgu Mureş a respins ca nefondată cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulată de apărătorii acestuia.

Sorin Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia au fost arestaţi preventiv în noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011, de Curtea de Apel Cluj.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru luare de mită în formă continuată (18 acte materiale), complicitate la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale), trafic de influenţă în formă continuată (21 acte materiale), instigare la spălare de bani în formă continuată (23 acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (23 acte materiale) şi primire de foloase necuvenite.

Omul de afaceri Călin Stoia, administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Vereş S.A, a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru dare de mită în formă continuată (18 acte materiale), participaţie improprie la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale).

Sorin Apostu a demisionat din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, demisia fiind înregistrată în 15 februarie la Registratura Primăriei.




×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close