Antena 3 CNN Actualitate Fostul primar al oraşului Năvodari, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare

Fostul primar al oraşului Năvodari, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare

Fostul primar al oraşului Năvodari, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare
Sursa foto: Foto: crownheights.info
07 Feb 2013   •   23:22

Fostul primar al oraşului Năvodari Tudorel Calapod a fost condamnat, joi, la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual, după ce ar fi acordat ilegal certificatul de urbanism pentru construirea unui depozit de deşeuri, informează Mediafax.

Alături de Calapod, în acelaşi dosar au fost judecaţi Vincentelli Roberto şi Manuela Ştefania Marinescu, reprezentanţii SC Ecological Center S.A. Năvodari, firma care urma să realizeze respectivul depozit, iar cei doi au fost achitaţi, urmând să plătească o amendă administrativă în valoare de 1.000 de lei fiecare.
   
De asemenea, magistraţii Tribunalului Constanţa au hotărât desfiinţarea certificatului de urbanism nr 718 din 20 decembrie 2007 , înregistrat la Primăria Năvodari, eliberat către SC Ecological Center SA Năvodari, referitor la construirea depozitului de deşeuri.
   
Sentinţa Tribunalului nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Constanţa.
   
Tudorel Calapod a fost primar al oraşului Năvodari între 2004 şi 2008.
   
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus în septembrie 2011 trimiterea în judecată a celor trei persoane.

Anchetatorii stabiliseră că în perioada 2004 - 2007, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu, Tudorel Calapod, în calitate de primar al oraşului Năvodari, a creat un avantaj nelegal S.C. Ecological Center S.A. Năvodari, reprezentată de Roberto Vincenteli şi Manuela Ştefania Marinescu.


   

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close