Antena 3 CNN Actualitate Fostul secretar de stat din Ministerul Justiţiei, Ovidiu Puţura, adus la DNA

Fostul secretar de stat din Ministerul Justiţiei, Ovidiu Puţura, adus la DNA

Fostul secretar de stat din Ministerul Justiţiei, Ovidiu Puţura, adus la DNA
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    20 Apr 2015   •   10:24
Fostul secretar de stat din Ministerul Justiţiei, Ovidiu Puţura, a fost adus la DNA, luni dimineaţă.
 
El este deja arestat preventiv, de la începutul acestui an, într-un dosar penal.
 
Pe 21 ianuarie, Ovidiu Puţura, judecător la Tribunalul Bistriţa, fost secretar de stat şi director la Direcţia contencios din Ministerul Justiţiei, a fost reţinut, fiind acuzat că a primit mită foloase de 30.000 de euro pentru intervenţii într-un dosar şi că i-a cerut unei judecătoare să dea o decizie favorabilă  într-o cauză în care soţia sa era reclamant.

Deocamdată nu se ştie dacă Ovidiu Puţura a fost adus la Direcţia Naţională Anticorupţie fiind citat în acest dosar sau este vorba despre un altul.

Ovidiu Puţura a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei în 24 februarie 2014, funcţie pe care o ocupa din 17 mai 2012. Anterior, Puţura (PNL) a fost judecător şi director la Direcţia de contencios administrativ din Ministerul Justiţiei. 

Citiţi şi Stenograme. Oficial din Justiţie AMENINŢA magistraţi: "Îi rup picioarele, o calc cu maşina"

Declaraţie de avere
 
Ovidiu Puţura are, potrivit declaraţiei de avere din 4 aprilie 2014, şase terenuri intravilane, forestiere şi extravilane. Fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei a moştenit patru din cele şase terenuri, cu suprafeţe de 2.333 metri pătraţi, un hectar, 3,7 hectare şi 1.100 de metri pătraţi, în localităţile Bistriţa şi Cuşma Bistriţa. Puţura a cumpărat, în 2010, un teren de 2.704 metri pătraţi în Bistriţa Bârgăului. Fostul secretar de stat mai deţine în Bistriţa o casă aflată în construcţie, cu o suprafaţă de 149 de metri pătraţi, şi un apartament de 49,5 metri pătraţi, pe care l-a cumpărat în 2006. Ovidiu Puţura are un autoturism Nissan, din 2000.
 
Acesta are mai multe conturi, depozite bancare şi carduri de credite de 278.000 de lei şi un credit în valoare de 80.000 de lei.
 
Puţura a avut, în anul fiscal anterior declaraţiei de avere, venituri de 109.804 lei, obţinute ca secretar de stat la MJ, dar şi cu titlu de restanţe salariale de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, precum şi 6.500 de lei, pe care i-a obţinut ca membru în comisii de concurs la Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti şi Uniunea Naţională a Notarilor Publici. 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close