Antena 3 CNN Actualitate Francisc Bancea, capul unei organizaţii tip comando, nou suspect în cazul jafului de la Braşov

Francisc Bancea, capul unei organizaţii tip comando, nou suspect în cazul jafului de la Braşov

Francisc Bancea, capul unei organizaţii tip comando, nou suspect în cazul jafului de la Braşov
Sursa foto: Francisc Bancea
17 Feb 2009   •   16:57

Apar noi date în cazul jafului de la Braşov. Surse apropiate poliţiştilor spun că oamenii legii au un nou suspect. Se pare că este vorba despre un individ extrem de periculos, pe nume Francisc Bancea, specializat în jafuri armate. De altfel, acesta ar fi dat 27 de lovituri de acest fel în Belgia şi a reuşit să scape de fiecare dată. A fost prins acum în România, la Braşov.
Potrivit Ziarului de Iaşi, Bancea este capul unei organizaţii de tip comando, căutat de Interpol pentru crime şi jafuri armate pe teritoriul Belgiei.
Pe 29 ianuarie 2009, mai multe focuri de arma au fost trase în centrul Braşovului, spre o casă de schimb. Două persoane au murit, iar una a fost rănită. Principalul suspect: Serghei Gorbunov, un bărbat de 30de ani, născut în Republica Moldova, aproape de Chişinău. În România, prima lovitură a dat-o în aprilie 2003, când avea 24 de ani. A atacat cu obiecte contondente patronul unei case de schimb din Deva, de la care a luat 650 de milioane de lei vechi. Serghei a avut atunci un complice. Dosarul este şi acum pe rol, la şase ani de la comiterea infracţiunii.
Antena3

×
Subiecte în articol: Serghei Gorbunov
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close