Antena 3 CNN Actualitate Fratele preşedintelui CCR, Augustin Zegrean, a comis nereguli grave

Fratele preşedintelui CCR, Augustin Zegrean, a comis nereguli grave

Fratele preşedintelui CCR, Augustin Zegrean, a comis nereguli grave
de S.T.    |    14 Aug 2014   •   07:47

Fratele preşedintelui CCR, Augustin Zegrean, a încălcat legea şi a comis nereguli grave în timp ce a condus Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor.

Cel puţin asta reiese din raportul Corpului de control al premierului, care a scos la iveală că Mircea Zegrean a mărit salariile angajaţilor în plină austeritate şi a încheiat contracte de prestări servicii cu angajaţii companiei.

Anumiţi salariaţi ai Companiei, majoritatea cu funcţii de conducere, au predat în timpul orelor de serviciu. Ei ar fi fost plătiţi atât în baza contractelor de prestări servicii încheiate în calitate de lectori, cu compania condusă de Mircea Zegrean, dar şi remuneraţi pe statele de plată, pentru activitatea din cadrul instituţiei, se arată în raportul corpului de control al premierului.

Mai mult, unul din directorii instituţiei a fost plătit ca fiind în concediu de odihnă, în perioada în care se afla în arestul DNA, pentru fapte de corupţie.

Raportul arată că activitatea companiei conduse de fratele preşedintelui CCR se desfăşura în spaţii închiriate de la persoane fizice contra unei sume de aproximativ 28.000 de euro pe lună, deşi compania avea un sediu oferit de Guvern.

Corpul de Control al premierului Victor Ponta a finalizat din decembrie 2013 un raport care a fost înaintat mai multor instituţii ale statului, inclusiv Parchetului şi Agenţiei Naţionale pentru Integritate.

×
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close