Antena 3 CNN Actualitate Fraudă cu fonduri SAPARD de 700.000 euro. Două persoane au fost trimise în judecată

Fraudă cu fonduri SAPARD de 700.000 euro. Două persoane au fost trimise în judecată

Fraudă cu fonduri SAPARD de 700.000 euro. Două persoane au fost trimise în judecată
Sursa foto: business24.ro
15 Feb 2012   •   13:40

Două persoane au fost trimise în judecată pentru o fraudă cu fonduri SAPARD de 700,000 de euro.  Aceşti bani erau destinaţi unui proiect de înfiinţare a unei fabrici de procesare a cărnii în localitatea Buşteni.

Gheorghe Frangulea, director în cadrul SC Rowa Dany SRL Urziceni şi responsabil tehnic de Proiect cu finanţare europeanã, şi Ştefan Cristian Mihăilescu, administrator al unei societăţi comerciale şi reprezentant al unei societăţi din Germania, au fost trimişi în judecată de către procurorii DNA pentru participaţie improprie la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitãţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor şi participaţie improprie la infracţiunea de înşelãciune, cu consecinţe deosebit de grave.

Aceştia ar fi încheiat pe data de 21 aprilie 2066 un contract cu Agenţia Sapard pentru înfiinţarea  unei fabrici de procesare a cărnii în localitatea prahoveană Buşteni. Responsabil pentru acest proiect a fost desemnat Gheorghe Frangulea.

În data de 26 aprilie 2006, între firma din Germania reprezentată de Ştefan Cristian Mihăescu şi SC Rowa Dany SRL a fost încheiat un contract de vânzare-cumpărare pentru achiziţionarea unei linii complete de procesare a cărnii, firma care urma să fie câştigătoare fiind cea cu valoarea mai mică. Pentru această licitaţie au mai fost înregistrate două oferte: una din partea unei societăţi conduse tot de Mihăescu Ştefan Cristian şi alta a unei societăţi din Italia. Însă oferta firmei din Italia s-a descoperit a fi fictivă, deoarece aceasta nu are nici o legătură cu proiectul , iar oferta are la bază înscrisuri false.

Toată documentaţia a fost depusă la Agenţia SAPARD, inclusiv oferta falsă a firmei din Italia, astfel că Rowa Dany SRL a încasat pe nedrept 2.466.652,8 (echivalentul a 703.430 euro) reprezentând fonduri SAPARD şi fonduri de la bugetul naţional.

Pentru restituirea banilor, celor doi li s-a pus sechestru pe mai multe bunuri imobile.

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close