Antena 3 CNN Actualitate Fructe gratis şi pentru elevii din clasa "zero", printr-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului Ponta

Fructe gratis şi pentru elevii din clasa "zero", printr-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului Ponta

Fructe gratis şi pentru elevii din clasa "zero", printr-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului Ponta
Sursa foto: Foto: diyawards.co.
05 Sep 2012   •   16:40

Guvernul a adoptat miercuri, în şedinţă, o ordonanţă de urgenţă menită să încurajeze consumul de fructe proaspete în şcoli şi, totodată, să crească gradul de absorbţie a fondurilor europene alocate acestui program.
   
"Ordonanţa de urgenţă aprobată de Guvern modifică unele prevederi ale OUG 24/2010 privind Programul de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli, în sensul extinderii şi eficientizării acestuia. Astfel, grupul ţintă se extinde prin includerea clasei pregătitoare şi mecanismul instituit la Programul 'Laptele şi cornul' va fi aplicat şi în cazul Programului de încurajare a consumului de fructe proaspete, conducând astfel la creşterea gradului de absorbţie a fondurilor UE alocate programului", a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Andrei Zaharescu, citat de Agerpres.
   
Potrivit lui Zaharescu, tot pentru creşterea ratei de absorbţie, OUG stabileşte ca solicitanţii de sprijin financiar să fie exclusiv consiliile judeţene, întrucât consiliile locale nu dispun întotdeauna de structura organizatorică necesară.
   
Pentru a avea un control asupra calităţii şi cantităţii fructelor distribuite, OUG stabileşte că documentele de recepţie calitativă şi cantitativă se întocmesc şi se aprobă de directorii unităţilor de învăţământ.


×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close