Antena 3 CNN Actualitate Frustrare sau ostilitate la adresa Europei? Ce spune Dan Voiculescu despre evenimentele dedicate celebrării Zilei Europei

Frustrare sau ostilitate la adresa Europei? Ce spune Dan Voiculescu despre evenimentele dedicate celebrării Zilei Europei

Frustrare sau ostilitate la adresa Europei? Ce spune Dan Voiculescu despre evenimentele dedicate celebrării Zilei Europei
de S.T.    |    13 Mai 2013   •   15:58
Saptamana trecuta, Antena3 a dedicat o serie de actiuni celebrarii Zilei Europei, care au culminat cu desfasurarea unui steag urias al UE si o receptie la Palatul Parlamentului, la care au participat reprezentanti ai Corpului Diplomatic si ai unor institutii fundamentale ale statului roman.

Asa cum era firesc, publicul si oficialii europeni au salutat cu entuziasm aceste demersuri consacrate Zilei Europei (nu rivalitatilor interne) pe parcursul carora s-a mentinut constant o abordare obiectiva si echilibrata. (De altfel, am optat sa nu particip la aceste evenimente tocmai pentru a se evita orice forma de politizare a temei in mediul jurnalistic.)

Din pacate, in peisajul media romanesc au existat si insule de frustrare (sau de ostilitate la adresa Europei?) care, in loc sa sustina efortul de consolidare a identitatii europene, desfasurat in toate capitalele statelor membre UE, au incercat, fara succes, sa il compromita.

Un exemplu in acest sens il constituie Evenimentul zilei, care a criticat “arborarea triumfala a steagului”, incercand sa politizeze chiar si Ziua Europei pentru a bifa “denigrarea lui Voiculescu”, desfasurata sistematic, cu abordari evident tendentioase.

De altfel, anterior, am sesizat institutiile competente (pe plan intern si international) in legatura cu sistemul denigrator aplicat deliberat de EVZ si, recent, chiar si justitia a santionat o minciuna care ma viza, publicata pentru prima data exact in acest ziar. Astfel, am convingerea ca, mai devreme sau mai tarziu, incompetenta profesionala si minciuna sistematica vor fi definitiv eliminate din spatiul media romanesc.

Pe 9 mai, Antena3 a sarbatorit succesul Europei Unite. Si, din fericire, entuziasmul general nu a putut fi umbrit de reactia ostila a celor pentru care succesul altora este o nesfarsita sursa de frustrare.

×
Subiecte în articol: Antena 3 Ziua Europei Antena 3
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close