Antena 3 CNN Actualitate Funcţionarii şi poştaşii au ieşit în stradă

Funcţionarii şi poştaşii au ieşit în stradă

Funcţionarii şi poştaşii au ieşit în stradă
06 Feb 2007   •   09:00

Funcţionarii publici, membri ai Alianţei Sindicatelor SED LEX, au protestat marţi pentru a-şi susţine revendicările salariale. Sindicaliştii cer negocierea punctului valoric aplicabil în legea salarizării funcţionarilor publici. Totodată, solicită negocierea grilelor de salarizare pentru a se echilibra decalajul dintre categoriile de funcţionari. Membrii SED LEX mai cer rediscutarea modului în care sunt promovaţi funcţionarii publici. În Capitală, mitingul a avut loc în piaţa George Enescu.

Şi sindicaliştii din Poştă şi Comunicaţii au pichetat sediile prefecturilor. Ei încearcă să determine Guvernul să scoată Poşta Română de pe Lista societăţilor monitorizate, unde a fost inclusă în 2001. Ei sunt nemulţumiţi de faptul că monitoritorizarea nu le permite negocierea salariilor şi nici angajarea de personal pe locurile disponibile.

În toată ţara, funcţionarii publici şi poştaşii au ieşit în stradă. La Cluj au pichetat sediul Prefecturii aproximativ 40 de sindicalişti din Regionala de Poştă. Şi la Sibiu, tot 40 de angajaţi ai Companiei Naţionale Poşta Română au protestat în faţa Prefecturii. De asemenea, şi la Arad, circa 30 de poştaşi au participat timp de o oră la pichetarea sediului Prefecturii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close