Antena 3 Actualitate Funeriu: Dacă aş avea 18 ani, aş alege să studiez în altă ţară

Funeriu: Dacă aş avea 18 ani, aş alege să studiez în altă ţară

de Antena3.ro    |    19 Sep 2011   •   22:05
Funeriu: Dacă aş avea 18 ani, aş alege să studiez în altă ţară Foto: Intact Images

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu a dat o declaraţie halucinantă azi la Timişoara. El a spus că ar pleca să înveţe în altă ţară, dacă ar avea 18 ani. Funeriu a declarat că ar veni să înveţe în România doar dacă ar fi cetăţean al altei ţări, însă nici atunci nu ar fi sigur de această alegere.

Întrebat de jurnalişti într-o conferinţă de presă susţinută la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) ce ar face în cazul în care ar avea 18 ani şi ar trebui să aleagă din nou ori să studieze în străinătate ori în România, Daniel Funeriu a răspuns:

"Străinătatea (...) Este o falsă problemă aceea a plecării studenţilor români în străinătate. Adevărata problemă este că ei nu se întorc. Problema nu este că un student român pleacă în străinătate. Studenţii francezi pleacă în străinătate, studenţii englezi pleacă în străinătate, studenţii chinezi pleacă. E important ca tinerii noştri să profite de libertatea pe care o au şi studieze în diferite colţuri ale lumii, cei care au aceste posibilităţi", a spus Daniel Funeriu.

El a adăugat că ar alege să studieze în străinătate dacă ar avea resursele să facă acest lucru.

 
Get Adobe Flash player

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close