Antena 3 CNN Actualitate Furturi de 18 milioane de lei la CFR. Siguranţa călătorilor este pusă în pericol

Furturi de 18 milioane de lei la CFR. Siguranţa călătorilor este pusă în pericol

Furturi de 18 milioane de lei la CFR. Siguranţa călătorilor este pusă în pericol
de O.P.    |    25 Ian 2013   •   05:40

Siguranţa transportului feroviar este tot mai des pusă în pericol din cauza hoţilor care fură releele de semnalizare pentru a vinde cuprul din ele. Trecerile la nivel cu cale ferată rămân fără semnale acustice şi luminoase iar de cele mai multe ori, şoferii trec fără să se asigure şi îşi pun viaţa în pericol.

Din cauza furturilor de pe căile ferate mecanicii de locomotivă circulă după modelul vechi, prin avizare prin staţie şi prin documente prin care li se confirmă că este liber traseul de la o staţie la alta.

Releele din cupru sunt cele mai furate. Fără ele, nu mai pot fi transmise semnale de circulaţie către locomotive iar avertizoarele pentru şoferi, de la trecerile de cale ferată, nu mai sunt funcţionale.

Numai anul trecut s-au înregistrat furturi de relee în valoare de 18 milioane de lei. De frica unor accidente, poliţiştii de la rutieră le atrag atenţia şoferilor că dacă nu sunt siguri că instalaţia electrică nu funcţionează, ei sunt obligaţi să oprească până în dreptul liniei de cale ferată şi să se asigure înainte de a traversa.




×
Parteneri
Leguma cu care românii au dat lovitura în această perioadă E 30 lei kg!
x close