Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea, despre formula de Guvern a lui Dacian Cioloş: "Cum poţi să spui aşa ceva ca politician"

Gabriela Firea, despre formula de Guvern a lui Dacian Cioloş: "Cum poţi să spui aşa ceva ca politician"

Gabriela Firea, senator PSD, a comentat lista de miniștri ai cabinetului Cioloş precizând că toate acele numiri "nu excelează în realitate", unii dintre ei fiind principalii responsabili pentru catastrofa sanitară în care se afla România, în acest moment.

Gabriela Firea, despre formula de Guvern a lui Dacian Cioloş: "Cum poţi să spui aşa ceva ca politician"
Sursa foto: Gabriela Firea Facebook/Hepta
de Claudia Popovici    |    17 Oct 2021   •   19:54

Biroul Național al USR a agreat, astăzi, lista de miniștri și forma finală a programului de guvernare care vor fi propuse spre validare în Comitetul Politic al partidului.

Mai mult, Dacian Cioloş a precizat că indiferent de situație crede că și pentru PSD tot USR poate fi o soluție pentru a depăși lunile care urmează:

„Poate ne rupem gâtul și veți scăpa de noi sau poate vom reuși să ținem lucrurile sub control și vă vom permite să vă numărați liniștiți procentele. Oricum ar fi, ieșiți în câștig, pentru că sunt convins că nu vreți să vă treziți pe tavă cu o țară demolată”.

Analizând lista şi declarația lui Dacian Cioloş, Gabriela Firea, senator PSD, s-a arătat mirată reamintind că "preşedintele USR a spus în mai multe declarații că nu este un politician cinic şi că nu îşi gândește strategia politică şi următorii pași mânat de sentimente cinice".

„Cum poţi să spui aşa ceva ca politician serios, responsabil votați-mă, sunt foarte slab şi eu şi echipa mea dar votați-mă că în felul acesta scăpați de mine.

„Mare parte din catastrofa în care ne aflăm este şi din cauza domniei sale"

Şi în toată această discuție unde este ţara, unde e România, unde sunt Românii. Voiam să remarc pe lângă celelalte peroane care excelează în domeniile de activitate pe care le aveau sub fotografii, că ele nu excelează în realitate, să mă refer la doamna ministru propus al Sănătăţii Ioana Mihăilă.

Mare parte din catastrofa în care ne aflăm este şi din cauza domniei sale. Pentru că toată vara nu au mișcat un deget la ministerul Sănătăţii pentru a realiza acele achiziții de medicamente necesare spitalelor în valul 4. Aceasta este performanta doamnei Mihăilă.

Şi a pierdut 4,7 milioane de euro fonduri nerambursabile pentru teste rapide care ar fi fost foarte necesare acum la începerea şcolii. Aceștia sunt oamenii", a spus Gabriela Firea la Antena 3. 

Lista de miniștri a cabinetului Dacian Cioloș

Lista de miniștri și programul de guvernare, validate de Comitetul Politic, vor fi depuse luni în Parlament de premierul desemnat Dacian Cioloș.

Prim ministru - Dacian Cioloș

Ministerul Finanțelor - Dragoș Pîslaru

Ministerul Afacerilor Interne - Alin Stoica

Ministerul Afacerilor Externe - Dan Barna

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale - George Cățean

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor - Mihai Goțiu

Ministerul Justiției - Stelian Ion

Ministerul Apărării Naționale - Nicu Fălcoi

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului - Claudiu Năsui

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene - Cristian Ghinea

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației - Ionuț Moșteanu

Ministerul Energiei - Cristina Prună

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii - Cătălin Drulă

Ministerul Muncii și Protecției Sociale - Oana Țoiu

Ministerul Sănătății - Ioana Mihăilă

Ministerul Culturii - Iulia Popovici

Ministerul Tineretului și Sportului - Tudor Pop

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării - Monica Berescu

Ministerul Educației - Corina Atanasiu.

Citeşte şi: Dacian Cioloş a stabilit formula de Guvern cu care va merge în Parlament: "Ne vom vindeca prin muncă, onestitate și recunoașterea greșelilor"

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close